ΕΛΛΑΔΑ

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Αναρχικοί οι δράστες

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Αναρχικοί οι δράστες
Άτομα που υπογράφουν ως αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα που έκανε μάθημα
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Άτομα που υπογράφουν ως αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα που έκανε μάθημα

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την επίθεση σε βάρος καθηγητή της ΑΣΟΕΕ την ώρα που έκανε μάθημα σε φοιτητές αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το μακροσκελές κείμενο για την επίθεση που σημειώθηκε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου υπογράφουν «αναρχικοί/αναρχικές».

Όπως αναφέρουν στο κείμενό τους «την Τρίτη 11/01/22 εισβάλλαμε συντονισμένα στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κατά τη διάρκεια μαθήματος που δίδασκε ο Α. Δράκος. Ο προπηλακισμός του, η γραφή συνθημάτων στους τοίχους του αμφιθεάτρου και η σωματική βία που του ασκήσαμε αποτέλεσαν τα βασικά μας μέσα για την ανάδειξη ενός ζητήματος που έχει θαφτεί γύρω από ισχυρές γνωριμίες».

Οι υπογράφοντες αναφέρουν ακόμη ότι «η υπόθεση του Α. Δράκου δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο παράδειγμα. Ούτε είναι θέμα ανικανότητας ή αδιαφορίας των εμπλεκόμενων, αλλά έτσι λειτουργεί διαχρονικά το σύστημα και τα παρακλάδια του. Τέτοια υποκείμενα υπάρχουν μέσα στην καθημερινότητά μας σε διάφορες μορφές, υποκείμενα που εκμεταλλευόμενοι την εξουσία που τους δίνεται, καταπιέζουν ζωές άλλων, προκειμένου να ικανοποιήσουν προσωπικές τους επιθυμίες, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ποτέ δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε συνέπεια. Επιλέξαμε να ‘’σπάσουμε’’ αυτή την ψευδαίσθηση υπενθυμίζοντας στους εκμεταλλευτές μας ότι καμία θέση και κανένα κοινωνικό στάτους δεν σε καθιστά άτρωτο. Αρνούμαστε την υποδούλωση και χτιζόυμε εμπόδια στην εφαρμογή της κανονικότητας που θέλουν να μας επιβάλλουν».

O «πόλεμος» των καθηγητών της ΑΣΟΕΕ

Ο ξυλοδαρμός καθηγητή μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), εν ώρα μαθήματος στο αμφιθέατρο του ιδρύματος της οδού Πατησίων, έφερε στην επιφάνεια τον «πόλεμο» μεταξύ δύο καθηγητών –του θύματος και πρώην συνεταίρου του- που απασχολεί επί χρόνια τις δικαστικές Αρχές.

Οι δύο καθηγητές ήταν συνέταιροι σε εταιρία στο Βουκουρέστι, μέχρι που το Φεβρουάριο του 2016 ο Α.Δ. (θύμα της επίθεσης στην ΑΣΟΕΕ) αποχώρησε και οι δρόμοι τους χώρισαν. Το «διαζύγιό» τους, ωστόσο, μόνο «βελούδινο» δεν ήταν.

Το ιστορικό της «σύγκρουσης» περιγράφεται σε διάφορα δικόγραφα και μηνύσεις. Ο καθηγητής Α.Δ. κατηγορείται από τον συνάδελφο του και πρώην συνεταίρο του, Π.Δ., για τοκογλυφία και εκβιασμό, ενώ ο καθηγητής Α.Δ. κάνει λόγο για συκοφαντίες σε βάρος του από τον Π.Δ. που έχει εξαπατήσει πολλούς επενδυτές και που για αντιπερισπασμό στρέφεται νομικά εναντίον των αντιδίκων του.

Ο Π.Δ. είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο του 2018 μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τοκογλυφία, εκβίαση, απόπειρα απάτης και εγκληματική οργάνωση σε βάρος του Α.Δ., μίας γυναίκας και δύο αντρών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία με 21χρονο στη Γλυφάδα: Σκοτώθηκε σε κόντρα στην Παραλιακή – Το βίντεο-ντοκουμέντο

Μαρία Τζομπανάκη: Ο χωρισμός με τον Ντίνο Αυγούστιδη και η πρόβλεψη για τον Σασμό

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στον καθηγητή της ΑΣΟΕΕ – Αναρχικοί οι δράστες

Αρνιακός στο Newsbomb.gr: Η χώρα μπαίνει στην κατάψυξη - Χιόνια και στο κέντρο της Αθήνας