ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Η πανδημία δεν σταματάει με το πάτημα ενός κουμπιού – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Παγώνη στο Newsbomb.gr: Η πανδημία δεν σταματάει με το πάτημα ενός κουμπιού – Πώς θα κάνουμε Πάσχα
«Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον», σημείωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη
INTIME

Αισιόδοξη για την εξέλιξη της πανδημίας εμφανίστηκε - μιλώντας στο Newsbomb.gr - η Ματίνα Παγώνη - Φέτος θα κάνουμε κανονικά Πάσχα στα χωριά είπε χαρακτηριστικά - Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι η πανδημία δεν θα εξαφανιστεί από την μια ημέρα στην άλλη

Έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να κάνουν το εμβόλιο έκανε μέσω του Newsb,omb.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν, γιατί η Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική.

«Η μετάλλαξη Όμικρον έχει τρεις παραλλαγές, την 1, 2, 3. Όπως όλα δείχνουν όλες τους είναι εξίσου μεταδοτικές ενώ στα εργαστήρια μελετούν αν είναι και πιο σοβαρή σε σχέση με τη νόσηση. Όμως όλα δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει ενώ και τα εμβόλια, ειδικά η τρίτη δόση προστατεύουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «η πανδημία δεν θα τελειώσει με το πάτημα ενός κουμπιού. Σιγά σιγά θα βλέπουμε μείωση των κρουσμάτων ενώ από τις 25 του μήνα και μετά θα έχουμε και μείωση των σκληρών δεικτών».

Η κατάσταση στη χώρα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα είναι 18.333, εκ των οποίων 45 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.781.203 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 49,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 406 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.749 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 22.549 θάνατοι. Το 95% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 668 (59,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 80,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 541 (80,99%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 127 (19,01%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.972 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 544 (ημερήσια μεταβολή +16,49%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 511 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία «Ελπίδα»... κατεβαίνει προς τα κάτω: Χιονίζει τώρα στην Κηφισιά

Αρνιακός στο Newsbomb.gr για κακοκαιρία «Ελπίς»: Σε εξέλιξη ο χιονιάς-Θα το στρώσει και στο Σύνταγμα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: «Παγωμένη» Κυριακή με χιόνια και πολικές θερμοκρασίες

Βιασμός ανήλικης: Αναφορές και για τρίτα πρόσωπα που καλούσε ο ιερέας - Έρχεται κι άλλη καταγγελία