ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Μεγάλη ταλαιπωρία στην Αττική Οδό - Κάνουν όπισθεν για να απεγκλωβιστούν

Ατυχήματα και προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αττική
Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στην Αττική Οδό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα»
Νίκος Χριστοφάκης

Μετ' εμποδίων γίνονται οι μετακινήσεις στην Αττική Οδό λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους οδηγούς που βρέθηκαν στην Αττική Οδό την ώρα που εντάθηκε το χτύπημα της κακοκαιρίας Ελπίδα στην Αθήνα καθώς από τις 10 το πρωί ακινητοποιήθηκαν με τα οχήματά τους στο ρεύμα προς Ελευσίνα μετά το ύψος της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η τροχαία της Αττικής Οδού με την οποία επικοινώνησε το Newsbomb.gr απέδωσε την κατάσταση αυτή αφενός στο γεγονός της έντονης χιονόπτωσης και αφετέρου στο γεγονός ότι ορισμένοι οδηγοί δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Η κατάσταση, πάντως, προκάλεσε μεγάλο εκνευρισμό στους οδηγούς ορισμένοι εκ των οποίων κατέφυγαν στη λύση της... όπισθεν και της ανόδου στο πεζοδρόμιο προκειμένου να απεγκλωβιστούν.

Η εικόνα στην Αττική Οδό όπως την κατέγραψε ο φωτορεπόρτερ Νίκος Χριστοφάκης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του Newsbomb.gr με πολύ μεγάλη δυσκολία πέρασε κάποια στιγμή και ένα ασθενοφόρο με τους οδηγούς να ανησυχούν καθώς το χιόνι καλύπτει τα οχήματά τους.

Νωρίτερα στην Αττική Οδό είχαν σημειωθεί και ατυχήματα λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» σφυροκοπά την Αττική.

Πολλά αυτοκίνητα βγήκαν από την πορεία τους και πολλοί οδηγοί περίμεναν αρκετή ώρα για βοήθεια, εν μέσω της σφοδρής χιονόπτωσης. Οι Αρχές συνιστούν στους κατοίκους του λεκανοπεδίου να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Που είναι κλειστή η κυκλοφορία

Με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ανακοινώθηκε ότι διακόπηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι λόγω της χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής τμήματα της λεωφόρου Φυλής και της Τατοϊου:

  • Στη λεωφ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας "Το νέο φαράγγι" έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα.
  • Στην Τατοϊου, από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα, καθώς και από το ύψος του οικισμού "Αγιος Μερκούριος" έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα.

Από νωρίτερα έχει ανακοινωθεί διακοπή κυκλοφορίας

  • στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητηρία Παπάγου προς τον Υμηττό
  • στην λεωφόρο Διονύσου και στα δύο ρεύματα από Νέα Μάκρη προς Πεντέλη
  • στην ανώνυμη οδό Καισαριανή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Καλοπούλας προς τον Υμηττό
  • στη Λεωφόρο Πάρνηθας στα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας από το τελεφερίκ και πάνω.
  • επίσης, ισχύει η απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στην παλαιά ΕΟ Αθηνών- Θηβών από το ύψος του πρατηρίου καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η Τροχαία έχει ανακοινώσει απαγόρευση κυκλοφορίας στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας για τα βαρέα οχήματα τόσο στο ρεύμα προς Λαμία όσο και στο ρεύμα προς Αθήνα η οποία πλέον έχει επεκταθεί μέχρι τα διόδια της Τραγάνας στο 121 χιλιόμετρο στην άνοδο προς Λαμία και από τα διόδια της Τραγάνας στην κάθοδο προς Αθήνα, όπως επίσης και στους δρόμους που οδηγούν στην παλιά εθνική οδό.

Παράλληλα με έκτακτη ανακοίνωσή του το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Θα χιονίζει συνεχόμενα μέχρι και αύριο το πρωί

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 για την Αττική