ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Επεμβαίνει ο στρατός για να σώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Αττική Οδός: Επεμβαίνει ο στρατός για να σώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς
Αττική Οδός: Επεμβαίνει ο στρατός για να σώσει τους εγκλωβισμένους οδηγούς
Intimenews

Φόβοι για τους οδηγούς που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό - Επεμβαίνει ο στρατός

Επεμβαίνει ο στρατός για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς που βρίσκονται από το πρωί κολλημένοι στην Αττική Οδό. Η έξοδος των οχημάτων θα γίνει από Κηφισίας, Δουκ. Πλακεντίας, Μαραθώνος και Πεντέλης.

«Το μέλημά μας είναι πώς θα βγάλουμε τον κόσμο από την Αττική Οδό», αναφέρουν πηγές ενώ στις 20:00 θα κάνει δηλώσεις ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης. Επίσης, αύριο κηρύσσεται αργία παντού, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Εικόνες που παραπέμπουν σε χιονοδρομικό κέντρο και όχι στον πιο σύγχρονο -θεωρητικά- δρόμο ενός προηγμένου κράτους συνεχίζει να συναντάει κανείς στην Αττική Οδό το απόγευμα της Δευτέρας, με το σκοτάδι να δυσκολεύει πλεον την κατάσταση για τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Εκατοντάδες οδηγοί βρίσκονται στα όριά τους, καθώς βρίσκονται στο σημείο από το πρωί χωρίς νερό και φαγητό. Όσοι έχουν ανοικτές τις μηχανές τους για να ζεσταθούν αναμένεται πολύ σύντομα να αντιμετωπίσουν και το πρόβλημα της... βενζίκης, κάτι που αν συμβεί θα τους αφήσει χωρίς θέρμανση σε συνθήκες πολικού ψύχους.

«Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι άνευ προηγουμένου. Είμαστε με το βανάκι του ΑΝΤ-1 εδώ και τέσσερις ώρες μετά την Κάντζα, 200 μέτρα πριν τον περιφερειακό του Υμηττού. Πολλοί οδηγοί, οι νεότεροι σε ηλικία αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και πηδούν από τις μάντρες της Αττικής οδού προκειμένου να φύγουν από το σημείο. Ωστόσο οι μεγαλύτερης ηλικίας που δεν μπορούν είναι εγκλωβισμένοι εδώ και ώρες. Θα θρηνήσουμε θύμα, έρχεται βράδυ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr, ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Περρής.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε και με το γραφείο Τύπου της Αττικής Οδού όπου μας ανέφεραν ότι έχει δοθεί εντολή να μην μπαίνουν άλλα αυτοκίνητα στον οδικό άξονα ενώ προσπαθούν να ανοίξουν το τμήμα της Ανθούσας με εκχιονιστικά ώστε να απεγκλωβιστούν οι οδηγοί. ‘Ήδη όπως μας είπαν έχει ανοίξει ο δρόμος προς το αεροδρόμιο και τις επόμενες ώρες θα ανοίξει και το απέναντι τμήμα.

Προκαταρκτική έρευνα για τους εγκλωβισμένους οδηγούς στην Αττική οδό διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών

Ενδεχόμενες ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό με εκατοντάδες εγκλωβισμένα οχήματα θα αναζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την κατάσταση που διαμορφώθηκε στο οδικό δίκτυο της Αττικής Οδού όπου παραμένουν επί πολλές ώρες εκατοντάδες οχήματα καθηλωμένα υπό συνθήκες συνεχούς χιονόπτωσης σε ουρές πολλών χιλιομέτρων στον κλειστό δρόμο.

Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο προϊστάμενος του τμήματος Ποινικής Δίωξης, εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, με την εντολή να αναζητήσει ευθύνες για ενδεχόμενη διάπραξη του αδικήματος της παρακώλυσης ή της διατάραξης συγκοινωνιών.

Χρ. Στυλιανίδης: Θα αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην Αττική Οδό

Για μια πολύ δύσκολη ημέρα έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι έως αύριο οι συνθήκες θα είναι αντίξοες σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική.

Από αύριο το μεσημέρι στην Αττική τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αλλά θα υπάρχει πρόβλημα από τον παγετό, είπε.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην Αττική Οδό όπου δυστυχώς η εταιρία δεν κατόρθωσε να κρατήσει τον δρόμο ανοικτό παρά τις συσκέψεις στις οποίες υποσχέθηκαν ότι θα έχουν επάρκεια μέσων, συμπλήρωσε ο κ. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι «πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες. Αυτή θα είναι η εισήγησή μου στον πρωθυπουργό».

Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό. Πρόσθεσε ότι αν λειτουργούσε σωστά η εταιρεία διαχείρισης δεν θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα αυτή την στιγμή. Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια, ενώ τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί ανοιχτή η εθνική οδός Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεργασία αύριο (25/1) σε όλο το Δημόσιο - Τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Χάος στην Αττική Οδό - Συγκλονιστικές μαρτυρίες από εγκλωβισμένους οδηγούς

Πολιτική Προστασία: Ευθύνες στην Αττική Οδό για την ακινητοποίηση των οδηγών

Ραγδαίες εξελίξεις: Εισαγγελική παρέμβαση για το χάος στην Αττική Οδό με τους εγκλωβισμένους οδηγούς

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο