ΕΛΛΑΔΑ

Αττική Οδός: Έτσι θα έπρεπε να είχαν κάνει τον αποχιονισμό – Το παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο

Αττική Οδός: Έτσι θα έπρεπε να είχαν κάνει τον αποχιονισμό – Το παράδειγμα στην παραλιακή λεωφόρο
Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εφάρμοσε μια τεχνική που θα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει και στην Αττική Οδό για να μην ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί

Ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εφάρμοσε μια τεχνική που θα έπρεπε να είχαν εφαρμόσει και στην Αττική Οδό για να μην ταλαιπωρηθούν χιλιάδες οδηγοί

Τελικά μάλλον απλό θα ήταν να απομακρυνθεί το χιόνι από την Αττική Οδό ώστε να αποφευχθεί η αδιανόητη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς, ορισμένοι εκ των οποίων συμπλήρωσαν ακόμα και 24 ώρες εγκλωβισμένοι στον υποτίθεται πιο σύγχρονο αυτοκινητόδρομο της χώρας.

Το παράδειγμα δίνει ο δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης ο οποίος εφάρμοσε την κοινή λογική υιοθετώντας πρακτικές που έχουν χρησιμοποιηθεί και αλλού στον κόσμο.

Αν και σε παραλιακό δήμο, ο οποίος θεωρητικά δεν θα έπρεπε να έχει εμπειρία από τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων, οι επικεφαλής του «έβαλαν τα γυαλιά» στους υπευθύνους της Αττικής Οδού για το πώς θα μπορούσαν να αποφύγουν την ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς.

Αυτό, δηλαδή, που έκαναν στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αρχικά ήταν να εξοπλίσουν οχήματα με ειδικά «μαχαίρια» για την απομάκρυνση του χιονιού από το οδόστρωμα. Στη συνέχεια το σχέδιο που έχουν εφαρμόσει άλλες δημοτικές αρχές στο εξωτερικό αλλά και στα αεροδρόμιο και το οποίο εφαρμόστηκε στην παραλιακή λεωφόρο ήταν τα τρία αυτά οχήματα να μπουν το ένα δίπλα στο άλλο και να «σκουπίζουν» το χιόνι άμεσα και αποτελεσματικά.

Γιατί καμιά φορά φαίνεται ότι δεν αρκούν μόνο τα λόγια και οι «τίτλοι» αλλά μόνο η απλή λογική και η εφαρμογή καλών πρακτικών από ανοιχτά μυαλά που παρακολουθούν τις εξελίξεις και είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο όπως, δηλαδή, συνέβη στην περίπτωση του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

πηγή:www.carandmotor.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποζημίωση 2.000 ευρώ σε κάθε οδηγό που εγκλωβίστηκε θα δώσει η Αττική Οδός

Αττική Οδός: Οργή των εγκλωβισμένων μετά από 20 ώρες - Μας έχουν ακόμη στα τυφλά λένε στο Newsbomb

Συγκλονιστική μαρτυρία για την Αττική Οδό: Εγώ κινητοποίησα τον στρατό μετά από 12 ώρες

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χιονίσει περισσότερο τις επόμενες ώρες - Νέα ψυχρή μάζα από το Σάββατο

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων