ΕΛΛΑΔΑ

Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού: Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στους Στύλους του Ολυμπίου Διός

Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού
Βομβαρδισμένο τοπίο η Συγγρού
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Έκρηξη στο κέντρο της Αθήνας: Αναστάτωση και συναγερμό στις αρχές και τους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας προκάλεσε έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα κοντά στους στύλους του Ολυμπίου Διός.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που έρχονται στη δημοσιότητα από τη λεωφόρο Συγγρού, όπου λίγο μετά τις έξι το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη σε εξαώροφο κτήριο, στον αριθμό 3.

Αυτή τη στιγμή η Συγγρού παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, υπάρχει ένας βαριά τραυματίας, ο οποίος έχει μεταφέρθηκε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο. Ο άτυχος άνδρας είναι είναι 78 ετών και φέρει εγκαύματα σε άνω και κάτω άκρα. Εισήχθη επειγόντως σε χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου, με την επέμβαση να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το κτήριο στο οποίο έγινε η έκρηξη ήταν υπό ανακαίνιση, ενώ σύμφωνα με τις Αρχές «αυτή τη στιγμή εξετάζονται τα πάντα» για το πώς προήλθε η έκρηξη. Ζημιές έχει υποστεί τόσο το κτήριο της Περιφέρειας το οποίο βρίσκεται κοντά, όσο και διπλανά κτήρια.

Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά. Σε εξέλιξη είναι η κατάσβεσή της από την πυροσβεστική. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Το Newsbomb.gr και ο Νίκος Χριστοφάκης βρίσκονται στο σημείο και σας μεταφέρουν συγκλονιστικές εικόνες από το σημείο της έκρηξης:

«Ήταν σαν να σκάει βόμβα» λένε αυτόπτες μάρτυρες

Τρόμο προκάλεσε στους κατοίκους του κέντρου της Αθήνας η έκρηξη που σημειώθηκε στις 6 τα ξημερώματα σε κτήριο που βρίσκεται στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά.

«Έγινε ένα τεράστιο μπαμ, μετά έγιναν όλα σκοτεινά. Ήταν σαν βόμβα» είπε κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην ΕΡΤ. «Κατέβηκα κάτω και είδα ότι έσπασαν όλα από την έκρηξη» δήλωσε δεύτερος κάτοικος.

«Τραντάχτηκε το κτίριο που μένουμε από την έκρηξη. Βγήκα στο παράθυρο και είδα καπνούς από την πλευρά της Συγγρού. Όπως είδα στην τηλεόραση έχουν πάρει φωτιά και διπλανά κτίρια. Η Πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα. Τώρα φαίνεται πως έχει πέσει ο καπνός. Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή» είπε στο MEGA άλλος κάτοικος της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρή έκρηξη σε κτήριο στο κέντρο της Αθήνας