ΕΛΛΑΔΑ

Κούγιας: Πού τον βρήκαν αυτόν τον Στυλιανίδη; Αμα τον αφήσουμε στην Ομόνοια θα χαθεί

Κούγιας Αττική Οδός Στυλιανίδης
Ο Χρήστος Στυλιανίδης
INTIME/φωτογραφία αρχείου

Αιχμές του Αλέξη Κούγια για την επιλογή Στυλιανίδη με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα εν μέσω κακοκαιρίας. 

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τον πολύωρο εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές για την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Κούγιας τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «υπάρχει μια συντρέχουσα αμέλεια της Αττικής Οδού όσον αφορά την Αττική Οδό, γιατί υπάρχει αμέλεια και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες όπου υπεύθυνοι είναι άλλοι».

«Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το μεν ένα θέμα είναι αυτό που αφορά το κράτος, γιατί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων δεν αφορά τον ιδιώτη. Στην προκειμένη περίπτωση η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών διέταξε μια προκαταρκτική εξέταση, η οποία αφορά ένα εξ αμελείας αδίκημα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Αυτό είναι πλημμέλημα» ανέφερε.

Και πρόσθεσε «Μου κάνει εντύπωση που δεν διερευνάται ένα σοβαρότερο αδίκημα το οποίο είναι κακούργημα. Είναι η διατάραξη της ασφαλείας των συγκοινωνιών. Είναι εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ανθρωπίνων ζωών, ή της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων που χρησιμοποιούν έναν δρόμο». Υπογράμμισε δε ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «Το δεύτερο κομμάτι είναι το τι δικαίωμα έχει ο καθένας να διεκδικήσει. Μου κάνει εντύπωση η επιλογή να αποζημιωθεί κάθε αυτοκίνητο» και συμπλήρωσε πως «εδώ υπάρχει μια άλλη πλάνη, οποιοσδήποτε δεχθεί να εισπράξει αυτά τα χρήματα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα παραιτείται κάθε ποινικής και κάθε αστικής αξιώσεως».

Κούγιας: Πρωθυπουργέ αυτόν τον Στυλιανίδη που τον βρήκες;

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, διερωτώμενος «Πρωθυπουργέ αυτόν Στυλιανίδη που τον βρήκες;» και πρόσθεσε «Άμα τον αφήσεις στην Ομόνοια χάθηκε. Είναι δυνατόν αυτός να λύσει ένα πρόβλημα με τις τοποθετήσεις που έκανε;».

Ακόμη, σημείωσε «ένας από εσάς δεν μπορούσε να κλείσει τους δρόμους της εισόδου της Αττικής Οδού; Δεν το έκανε η Αττική Οδός. Έρχεται ένας φαντάρος και το λέει αμέσως. Εσείς δεν μπορούσατε να κλείσει τον δρόμο και να γυρίσετε τα αυτοκίνητα πίσω; Δεν μπορούσε να το κάνει ένας του κρατικού μηχανισμού; Θα πρέπει να εκτίθεται ο Μητσοτάκης για αυτούς τους ανίκανους;» ενώ διερωτήθηκε «η απαίτηση της παραιτήσεως δεν υπάρχει;».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας στο Newsbomb.gr για τους εγκλωβισμένους: Θα στραφούμε εναντίον Περιφέρειας και Αττικής Οδού

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Πόλεμος κυβέρνησης – μετεωρολόγων και στη μέση Στυλιανίδης