ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ... ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Αποκλεισμένο το μισό Λεκανοπέδιο - Δεν μπορούν να βγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους

Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε... φονικές παγίδες
Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε... φονικές παγίδες
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Δεκάδες περιοχές της Αττικής, ακόμα και το κέντρο της Αθήνας, παραμένουν αποκλεισμένες από το χιόνι - Χάος στις γειτονιές, με θαμμένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένους κατοίκους και... κατεβασμένα τα τηλέφωνα της Πολιτικής Προστασίας

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Μπορεί η κακοκαιρία «Ελπίδα» να μας... αποχαιρετά δειλά δειλά, ωστόσο κάποιοι υπεύθυνοι σε δήμους και Περιφέρειες φαίνεται πως περιμένουν τον... Θεό Ήλιο για να μπορέσουν οι κάτοικοι να βγουν από τα σπίτια τους.

Τη στιγμή που 3.000 νοικοκυριά εξακολοθούν να μην έχουν ρεύμα για τρίτο 24ωρο, οι κάτοικοι στη μισή Αττική δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους, καθώς αν εξαιρέσει κανείς τους κεντρικούς δρόμους οι οποίοι έχουν καθαριστεί, οι υπόλοιποι θυμίζουν... παγοδρόμιο χιονοδρομικού κέντρου.

Οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Newsbomb.gr από την Κηφισιά, τη Δροσιά, τη Σταμάτα, την Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, την Πεύκη, το κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια, είναι δεκάδες, με τους κατοίκους να απευθύνουν έκκληση στους υπευθύνους, καθώς σε πολλά σπίτια υπάρχουν και ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Στη μισή Αττική, ακόμα και στο κέντρο της πρωτεύουσας των πέντε εκατ. κατοίκων, οι περισσότεροι δρόμοι έχουν ακόμα απάτητο χιόνι, δείγμα του ότι δεν έχουν περάσει εκχιονιστικά μηχανήματα για να τους καθαρίσουν. Με άλλα λόγια, εν έτει 2022, οι πολίτες είναι εγκλωβισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια!

Θα περίμενε κανείς ότι μετά τις τραγικές στιγμές που βίωσαν οι άνθρωποι στην Αττική Οδό, ο κρατικός μηχανισμός θα επεδείκνυε πιο γρήγορα αντανακλαστικά στους δήμους, ωστόσο πέσαμε έξω.

Οι πολίτες έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους, ενώ όσοι καταφέρνουν να βγουν έξω για να καθαρίσουν -έστω- το πεζοδρόμιό τους κινδυνεύουν να τραυματιστούν σοβαρά καθώς ο παγετός δεν αφήνει περιθώρια αντίδρασης.

«Επιχείρησα το πρωί να πάω στη δουλειά, όπως πήγαινα όμως γλίστρισα και έπεσα. Έχω πάρει και την Πολιτική Προστασία τηλέφωνο, να ρίξει λίγο αλάτι, τίποτα ακόμα. Είμαι εγκλωβισμένος στο ίδιο μου το σπίτι, δεν μπορώ να βγω. Αν ξαναπέσω και σπάσω το πόδι μου τι θα γίνει», αναρωτήθηκε κάτοικος του Παγκρατίου στην κάμερα του Newsbomb.gr

Ενδεικτική είναι η κατάσταση και στο κέντρο του Χαλανδρίου. Τα κλαδιά, υπό το βάρος του χιονιού έχουν πέσει στις γραμμές του ηλεκτρικού, με αποτέλεσμα γυμνά καλώδια βρεθούν στον δρόμο, με τον κίνδυνο να είναι πολύ μεγάλος για τους περαστικούς.

Παρόμοια κατάσταση και σε πολλές ακόμα περιοχές, στις οποίες οι κάτοικοι με φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους.

Όσον αφορά τους κεντρικούς δρόμους, σήμερα Τετάρτη, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ. κλειστοί παραμένουν:

  • Λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Παλαιά εθνική οδός Αθηνών-Θήβας, ύψος πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα, απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών.
  • Οδός Διονύσου, από το ύψος του «414» ΣΝΕΝ προς τον Αγ. Πέτρο (Πεντέλη).
  • Στη συνέχεια της οδού Αναστάσεως (Παπάγου) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό.
  • Λεωφόρος Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την περιοχή της Ανατολής Ν. Μάκρη προς την Πεντέλη.
  • Ανώνυμη οδό (Καισαριανή) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος Καλοπούλα προς τον Υμηττό.
  • Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Ε.Ο. Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ, ρεύμα κυκλοφορίας προς Βοιωτία.
  • Αττική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
  • Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, διακοπή κυκλοφορίας παντός είδους οχήματος
  • Επαρχιακή Οδός Μεγάρων Χανίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τη θέση Δίστρατο (χ/θ 5) στην περιοχή των Μεγάρων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα: Μεγάλος κίνδυνος οι παγωμένοι δρόμοι - Ακόμα δεν έχουν καθαριστεί αρκετοί