ΕΛΛΑΔΑ

Μαρούσι: Παραμένουν χωρίς ρεύμα και καταγγέλλουν τον δήμο ότι απαντά «είναι αργία σήμερα»

Μαρούσι
Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι στο Μαρούσι
INTIME / ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Μαρούσι: Απίστευτη καταγγελία από κάτοικο της περιοχής, ο οποίος υποστήριξε ότι κάλεσε τον δήμο καθώς παραμένει για ώρες χωρίς ρεύμα, με τον υπάλληλο να του απαντά ότι η Τετάρτη ήταν… αργία.

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα σε όλη την Αττική, φαίνεται πως σε κάποιους δήμους οι υπάλληλοι αλλά και οι επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν έχουν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Όπως για παράδειγμα στο Μαρούσι, όπου έγινε σοβαρότητα καταγγελία από έναν κάτοικο, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star. Ο άνθρωπος ανέφερε πως παραμένει χωρίς ρεύμα εδώ και 19 ώρες έχοντας ένα μωρό 15 μηνών στο σπίτι, με τον υπάλληλο του δήμου Αμαρουσίου να του απαντά «σήμερα είναι αργία, δεν το έχετε καταλάβει;»…

«Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τέλος πάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Έχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν πως: για την περιοχή σας κυριέ μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Και αυτό μου το είπαν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολίτης και πρόσθεσε:

«Δηλαδή, 17 ώρες μετά, είπαν πως δεν έχουν καμία πρόβλεψη για το πότε θα επιδιορθωθούν οι βλάβες. Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι 3 λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού, και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν: «Είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;». Και λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;»

Διαψεύδει ο δήμος Αμαρουσίου

Ο δήμος Αμαρουσίου από την πλευρά του, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει το περιστατικό, το οποίο, ωστόσο, με βάση όσα έχουμε ζήσει το τελευταίο 48ωρο θα μπορούσε να είναι πραγματικό…

Όπως αναφέρει, «ο Δήμος Αμαρουσίου διαψεύδει κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλθηκαν από πολίτη με το όνομα «κ. Αντώνης» σε ενημερωτική τηλεοπτική εκπομπή του καναλιού Star, κατά την οποία ακούστηκε πως ο εν λόγω κάτοικος Αμαρουσίου κατά δήλωσή του, επικοινώνησε με τον Δήμο προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή του για τη διακοπή ηλεκτροδότησης για την οποία έχει ευθύνη ο ΔΕΔΔΗΕ και έλαβε την απάντηση της «αργίας» των δημοτικών υπηρεσιών. Μία τέτοια «ανώνυμη» καταγγελία αποτελεί τεράστια προσβολή τόσο για τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία, στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, που δίνουν μάχη νυχθημερόν απέναντι σε μία πρωτοφανή κακοκαιρία αλλά και στους εργαζόμενους της Γραμμής Δημότη 15321 που δέχονται τα αιτήματα των πολιτών και τα διαβιβάζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση καλούμε τον «κ. Αντώνη» να επικοινωνήσει με τον Δήμο Αμαρουσίου και να καταγγείλει συγκεκριμένα το περιστατικό με όλα τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία προκειμένου να διαταχθεί ΕΔΕ για την εξακρίβωση της αλήθειας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου προασπίζει το έργο που γίνεται αυτές τις δύσκολες ώρες και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ανεχθεί τη διασπορά και αναπαραγωγή ψευδών και συκοφαντικών ειδήσεων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένουν τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση: «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα»