ΕΛΛΑΔΑ

Πατούλης στο Newsbomb.gr: Ελλιπής ο συντονισμός - Δεν ευθυνόμαστε που δεν έκλεισε το δημόσιο

Πατούλης στο Newsbomb.gr: Ελλιπής ο συντονισμός - Δεν ευθυνόμαστε που δεν έκλεισε το δημόσιο
Ο Γιώργος Πατούλης.
twitter

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την έναρξη της κακοκαιρίας που προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην Αττική, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στο Newsbomb.gr σχετικά με το ποιος έφταιξε αλλά και την απόδοση ευθυνών.

Όπως παραδέχεται, χρειάζεται καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών σε τέτοιου είδους περιπτώσεις ενώ ανέφερε ότι αυτή την στιγμή η Περιφέρεια συνδράμει όλους τους Δήμους που αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα.

«Υπηρετώ την Αυτοδιοίκηση περισσότερα από 20 χρόνια και πιστεύω σε αυτή. Όμως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι η Περιφέρεια είμαστε ένας κρίκος σε μια μεγάλη αλυσίδα που πρέπει να συντονίζονται όλοι οι κρίκοι. Δεν συντονίζουμε εμείς την αλυσίδα αυτή. Παρά ταύτα χρειάζεται καλύτερος συντονισμός. Θα επαναλάβω ένα παράδειγμα που ανέφερα και άλλες φορές για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που λέω. Αν σε ένα κεντρικό δρόμο κινούνται χιλιάδες αυτοκίνητα χωρίς αλυσίδες γιατί στις 12:00 μ.μ. έφυγαν από τις υπηρεσίες τους λόγω της χιονόπτωσης καταλαβαίνετε ότι την ώρα εκείνη όπου υπάρχει κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση», ανέφερε χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Και πρόσθεσε: «Θα πω ακόμα μια φορά ότι ευχαρίστως να αναλάβω όλες τις ευθύνες που μου αναλογούν ωστόσο τώρα οι ώρες αυτές είναι ώρες δουλειάς όπου συνεχίζουμε να βοηθάμε τους εγκλωβισμένους συμπολίτες μας και όσους γενικά έχουν ανάγκη λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία. Όμως δεν μπορεί να αναλάβει η Περιφέρεια την ευθύνη γιατί δεν έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες από τη Δευτέρα. Εμείς και εγώ προσωπικά μπορώ να αναλάβω την ευθύνη που έκλεισαν τα σχολεία τη Δευτέρα κι ευτυχώς που έκλεισαν».

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο Περιφερειάρχης ανέφερε στο Newsbomb.gr: «εμείς κάνουμε ότι μας ζητήσει ο κάθε δήμος που έχει ανάγκη και συμβάλουμε στην προσπάθεια τους με όλες μας τις δυνάμεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.