ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Αδιανόητη ταλαιπωρία για χιλιάδες νοικοκυριά - Χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα

ΔΕΗ
Πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση
Intime

Μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον 3.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα - Τριτοκοσμικές συνθήκες σε πολλές περιοχές όπου οι οι πολίτες δεν έχουν ούτε ρεύμα ούτε και νερό για τις βασικές τους ανάγκες

Αδιανόητη μπορεί να χαρακτηριστεί η ταλαιπωρία που υφίστανται τις τελευταίες δυο ημέρες χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν βρεθεί κυριολεκτικά στο σκοτάδι μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ενώ την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός κινείται με αργούς ρυθμούς για την αποκατάσταση του ηλεκτρικού δικτύου, ακόμα και σε μεγάλες περιοχές της Αττικής

Μέχρι αυτή την ώρα τουλάχιστον 3.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα, ενώ σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, αυτή την ώρα συνεχίζονται οι εργασίες σε 4 γραμμές στις περιοχές Κάτω Σούλι, Γραμματικό, Σχοινιά και Πικέρμι ενώ ταυτόχρονα τα συνεργεία συνεχίζουν εργασίες αποκατάστασης σε πλήθος μεμονωμένων βλαβών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Συγκεκριμένα, στις περιοχές Μαραθώνας, Γραμματικό, Καλέντζι, Κάτω Σούλι και στα Μεσόγεια εντοπίζονται αυτήν την ώρα τα σημαντικότερα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Το πρωί παρέμεναν εκτός 4 γραμμές από τις 79 γραμμές μέσης τάσης που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας.

Μεγάλα προβλήματα στην Παιανία

Ο πρόεδρος τoυ Συλλόγου Αργιθέας του Δήμου Παιανίας, Παντελής Βαλσαμόπουλος, μίλησε στο Newsbomb.gr, εκφράζοντας κραυγή αγωνίας και η Παιανία για δεύτερο 24ωρο είναι χωρίς ρεύμα.

Όπως είπε, δεν έχει εμφανιστεί κανένας από τον ΔΕΔΔΗΕ, ενώ δεν ανταποκρίνονται και στις κλήσεις τους. Σημείωσε δε ότι η κατάσταση είναι κρίσιμοι καθώς υπάρχουν άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως επίσης και μωρά, και δεν υπάρχει κάποιος δυνατός τρόπος να ζεσταθούν.

Τέλος, σημείωσε πως ο μόνος που έχει προστρέξει από την πλευρά των Αρχών, είναι ο δήμαρχος Παιανίας, όπου με παρέμβαση του και με την συνδρομή ενός εκχιονιστικού μηχανήματος, γίνεται προσπάθεια για να ανοίξουν οι δρόμοι, όμως επανέλαβε για ακόμη μια φορά την αδράνεια του ΔΕΔΔΗΕ.

Μαρούσι και Φιλοθέη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Έντονα προβλήματα στην περιοχή της Φιλοθέης, με κατοίκους της περιοχής να σημειώνουν πως από χθες έχουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση, με την κατάσταση να είναι ακόμα πιο τραγική στα Βόρεια Προάστια και συγκεκριμένα στο Μαρούσι, όπου υπήρξε σοβαρή καταγγελία από κάτοικο μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Ο άνθρωπος ανέφερε πως παραμένει χωρίς ρεύμα εδώ και 19 ώρες έχοντας ένα μωρό 15 μηνών στο σπίτι, με τον υπάλληλο του δήμου Αμαρουσίου να του απαντά «σήμερα είναι αργία, δεν το έχετε καταλάβει;».

«Μένουμε από την πλευρά της οδού Πεντέλης, στην Ευκαλύπτων, είναι κεντρικό σημείο, τέλος πάντων είμαστε πολύ κεντρικά, τρία λεπτά από την Κηφισίας. Είμαστε χωρίς ρεύμα, εδώ και 19 ώρες, με μωρό 15 μηνών που του φτιάχνουμε γάλα στο γκαζάκι αλλά θα τελειώσει κι αυτό. Δεν υπάρχει άνθρωπος να μας βοηθήσει. Έχω γράψει στο Twitter, έχω κάνει αναρτήσεις στα social media, μίλησα με τον ΔΕΔΔΗΕ και δεν έχουν καμία πρόβλεψη. Έκανα άπειρες προσπάθειες για να τους βρω, περίμενα 40 λεπτά μέχρι να πιάσω γραμμή. Μου είπαν πως: για την περιοχή σας κυριέ μου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη. Και αυτό μου το είπαν σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολίτης και πρόσθεσε:

«Δηλαδή, 17 ώρες μετά, είπαν πως δεν έχουν καμία πρόβλεψη για το πότε θα επιδιορθωθούν οι βλάβες. Δεν μιλάμε για Μαρούσι κανένα στενό, είμαι 3 λεπτά από την Κηφισίας. Ο δρόμος μας δεν είναι καθαρός λόγω του χιονιού, και το τραγελαφικό είναι ότι επικοινωνήσαμε με τον δήμο Αμαρουσίου πάνω στην απόγνωσή μας και τους είπαμε να περάσει ένα εκχιονιστικό να καθαρίσει τους δρόμους και μας είπαν: «Είναι αργία κύριέ μου σήμερα, δεν το έχετε καταλάβει;». Και λέω αν είναι δυνατόν, πού ζούμε;».

Σοβαρές καταγγελίες: «Λιώνω χιόνι για να δώσω νερό στο παιδί μου»

Σε μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησε μια μητέρα δυο παιδιών, στο MEGA, λέγοντας ότι λιώνει χιόνι για να ταΐσει το μωρό της.

Όπως σημειώνει δύο ημέρες αυτή και η οικογένειά της βρίσκονται στο σκοτάδι, χωρίς θέρμανση, χωρίς νερό και με 2 μωρά που έχουν ανάγκη για φαγητό και ζέστη, η δία όπως σημείωσε αναγκάζεται να βράσει το χιόνι για να φτιάξει γάλα για τα παιδιά της.«Το μικρό αρρώστησε μέσα στο σπίτι, είναι αδιανόητο αυτό το πράγμα. Δεν έχουμε αποθέματα νερού για να φτιάξω γάλα. Έχω επικοινωνήσει με τον δήμο Ραφήνας, την Πολιτική Προστασία, την πυροσβεστική και ο ένας με στέλνει στον άλλον».

«Δεν μπορώ να μαγειρέψω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Έχω επικοινωνήσει με τον παιδίατρό μου, μου είπε για να πλύνω ένα μπιμπερό να λιώσω χιόνι, για να βράσω χιόνι, να πλύνω και να προμηθευτώ».

Προσπαθούν να βρουν βοήθεια

Ο κύριος Άρης, με τον φακό στο χέρι, μέσα στο μαύρο σκοτάδι αναζητάει μάταια τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ. Η νύχτα περνάει και το πρώτο φως της ημέρας, τον βρίσκει και πάλι χωρίς ρεύμα και χωρίς θέρμανση, όπως και τον Αλέξανδρο στην Αγία Παρασκευή.

Στο έλεος του Θεού οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής, με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να βρουν βοήθεια από την πολιτεία, ανάμεσα σε πεσμένα δέντρα, καλώδια και πυλώνες της ΔΕΗ έτοιμους να εκραγούν.

Κάτοικος στην οδό Επτανήσου, καταγγέλλει δεκάδες κλήσεις στη ΔΕΔΔΗΕ για βοήθεια σε τετραπληγικούς και ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, που είναι για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα αποκλεισμένοι.

«Μου απαντούσαν γενικόλογα ότι δεν γνωρίζουν, δεν έχει δοθεί χρόνος αναμενόμενος αποκατάστασης, και δεν γνωρίζουν να μου πουν πότε, δηλαδή την απάντηση που είχα και εγώ ίδιος χωρίς να ξέρω τίποτα. Τελείως ανεύθυνοι», είπε.

Παρόμοια εικόνα και στη Φιλοθέη, με κατοίκους να παραμένουν για 3η μέρα χωρίς ρεύμα. Η απουσία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, χαρακτηρίζεται προκλητική και το επόμενο βήμα είναι η νομική οδός για την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Θέρμανση και ρεύμα από το αυτοκίνητο

Αποκλεισμένη στο Ντράφι η κύρια Διονύσια, χωρίς ρεύμα για τρίτη ημέρα, πλέον κάθεται στο αυτοκίνητο για να ζεσταθεί και να φορτίσει το κινητό της.

Και αν το Ντράφι φαίνεται κάπως μακρύα, η κατάσταση είναι ίδια στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό.

Ολική καταστροφή για την κυρία Βενέτη, που διατηρεί κατάστημα με καφέ και πλέον ύστερα από 3 ημέρες χωρίς ρευμα, όλο το εμπόρευμα είναι για πέταμα.

Η απουσία του δήμου και της ΔΕΔΔΗΕ, χαρακτηρίζεται προκλητική και το επόμενο βήμα είναι η νομική οδός για την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

3.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ρεύμα και καμία βοήθεια από την ΔΕΔΔΗΕ και τον δήμο, σε Αγία Παρασκευή, Χολαργό, Μαρούσι, Φιλοθέη, Ψυχικό, Μεταμόρφωση, Γλυκά Νερά, Κορωπί, Παλλήνη, Πικέρμι, Ντράφι, Γραμματικό, Μαραθώνας, Νέα Μάκρη, Σχοινιάς, Νέος Βουτζάς, ενώ δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες.

Χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και 48 ώρες οι κάτοικοι στην Αρκίτσα

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό βρίσκονται εδώ και 48 ώρες κάτοικοι της Αρκίτσας του δήμου Λοκρών στην Φθιώτιδα, απέχοντας μόλις 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ηλικιωμένοι αναγκάζονται να παίρνουν το χιόνι από τους κήπους των σπιτιών τους, να το αφήσουν να λιώσει, για να μπορέσουν να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πατούλης στο Newsbomb.gr: Ελλιπής ο συντονισμός - Δεν ευθυνόμαστε που δεν έκλεισε το δημόσιο