ΕΛΛΑΔΑ

Τέταρτη ημέρα ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος: Μεταφέρουν ηλικιωμένους για να ζεσταθούν

Τέταρτη ημέρα ταλαιπωρίας με διακοπές ρεύματος: Μεταφέρουν ηλικιωμένους για να ζεσταθούν
Πάρα πολλά είναι ακόμα τα νοικοκυριά ακόμα και σε περιοχές όπως ο Χολαργός και το Νέο Ψυχικό που δοκιμάζονται ακόμα από τις διακοπές ρεύματος
ΙΝΤΙΜΕ

Πάρα πολλά είναι ακόμα τα νοικοκυριά ακόμα και σε περιοχές όπως ο Χολαργός και το Νέο Ψυχικό που δοκιμάζονται ακόμα από τις διακοπές ρεύματος

Συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα η δοκιμασία με τις διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος που έχει πλέον προκαλέσει απελπισία σε χιλιάδες νοικοκυριά τα οποία καλούνται να προσφύγουν σε έκτακτες λύσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσουν από τα προβλήματα που προκαλούνται όταν δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα.

Το πιο εντυπωσιακό, μάλιστα, είναι ότι προβλήματα καταγράφονται ακόμα και σε περιοχές όπως ο Χολαργός και το Νέο Ψυχικό, περιοχές, δηλαδή, κοντά στο κέντρο της Αθήνας με τους ανθρώπους που δοκιμάζονται να συγκλονίζουν με τις περιγραφές τους για το τι έχουν ζήσει και εξακολουθούν να ζουν από τη Δευτέρα όταν ξεκίνησε η κακοκαιρία Ελπίδα.

Χαρακτηριστική η περιγραφή της κυρίας Τσιτσώνη στο MEGA για τις δύσκολες ώρες που περνούν οι γονείς της, οι οποίοι από τη Δευτέρα το βράδυ δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους στο Χολαργό.

«Οι γονείς μου είναι χωρίς ρεύμα από τη Δευτέρα το βράδυ. Ο πατέρας μου είναι τετραπληγικός και έχει μηχανική υποστήριξη και η μητέρα μου είναι με καρδιακή ανεπάρκεια. Ζούνε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου στην οδό Περικλέους στο Χολαργό και είναι αδύνατη η μετακίνησή τους. Είναι ο πιο κεντρικός δρόμος του Χολαργού», περιέγραψε η κυρία Τσιτσώνη.

«Εχτές άνοιξε ο δρόμος με εκχιονιστικό και τους πήγα τρόφιμα και power bank για να φορτίσουν τα τηλέφωνά τους. Δεν έχουν δυνατότητα να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν. Από τη Δευτέρα τηλεφωνώ στο ΔΕΔΔΗΕ, έχουμε δηλώσει τη βλάβη και μας λένε ότι υπάρχουν πολλά περιστατικά και θα δουν τι θα κάνουν. Όλο σχεδόν το τετράγωνο εκεί έχει πρόβλημα, όπως ξέρω», πρόσθεσε η ίδια.

Παρόμοια και η περιπέτεια που βιώνει η κυρία Δάφνη από το Νέο Ψυχικό η οποία περιέγραψε το Γολγοθά που ανεβαίνει τις τελευταίες ημέρες, αφού λόγω της κακοκαιρίας δεν είχε ρεύμα στο σπίτι της, και αναγκάστηκε να μεταφέρει την 80χρονη μητέρα της αλλού.

«Η μητέρα μου μένει στο Νέο Ψυχικό μαζί με τον 20χρονο γιο μου. Το σπίτι είναι απέναντι από το Σωτηρία, και ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στην ηλεκτροδότηση από τη Δευτέρα το απόγευμα. Αναγκάστηκαν να φύγουν και να μείνουν σε συγγενικό σπίτι, ωστόσο ακόμα και εχτές το βράδυ δεν είχε αποκατασταθεί η βλάβη» περιέγραψε η κ. Δάφνη.

«Ο γιος μου δήλωσε ηλεκτρονικά τη βλάβη. Μετά πήρε δύο φορές τηλέφωνα και τον διαβεβαίωναν ότι θα φτιαχτεί. Την Τρίτη το βράδυ αναγκάστηκαν να φύγουν από το σπίτι. Είναι και άλλα σπίτια στη γειτονιά που δεν έχουν ρεύμα, είδε ο γιος μου ένα καλώδιο που έχει πέσει», εξήγησε η ίδια, ενώ πρόσθεσε ότι «η μητέρα μου είναι 80 ετών με πολλά προβλήματα υγείας. Οι δρόμοι δεν έχουν ανοίξει όλοι».

Από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση των ζημιών στις κύριες γραμμές Μέσης Τάσης σε όλες τις περιοχές και πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποκατάσταση των μεμονωμένων παροχών, στη Χαμηλή Τάση.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε, επίσης, ότι η προσπάθεια για την αποκατάσταση και της τελευταίας μεμονωμένης παροχής θα συνεχιζόταν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας προσθέτοντας ότι πως υπάρχουν πολλές δυσκολίες στην πρόσβαση των συνεργείων στα σημεία των ζημιών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα δεν αφορά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες αλλά σε μικρότερους δρόμους που δεν έχουν ακόμη καθαριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταναλωτές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με τον ΔΕΔΔΗΕ τηλεφωνικά στο 800 400 4000, 11500 ή 2111900500 ή να το δηλώσουν μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE από το κινητό τους (Android και iOS) ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr).

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία Ελπίδα - ΔΕΔΔΗΕ: Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στη μέση τάση

Κακοκαιρία Ελπίδα: Αδιανόητη ταλαιπωρία για χιλιάδες νοικοκυριά - Χωρίς ρεύμα για δεύτερη ημέρα