ΕΛΛΑΔΑ

Αίρεται το ωράριο στην εστίαση, επανέρχεται η μουσική, προς αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα

Αίρεται το ωράριο στην εστίαση, επανέρχεται η μουσική, προς αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα

Μέτρα: Την άρση του ωραρίου στην εστίαση, την επαναφορά της μουσικής και την αύξηση των φιλάθλων στα γήπεδα συζητούν κυβέρνηση και ειδικοί

Σημαντική φαίνεται ότι είναι τελικά η άρση των μέτρων που εξετάζεται από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα για να αποφασίσει την τύχη των μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 30 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό που συζητείται από τα μέλη της επιτροπής είναι:

  • Η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και τις καφετέριες
  • Η άρση του ωραρίου στην εστίαση που σήμερα κλείνει στις 12 τα μεσάνυχτα
  • Η διατήρηση του μέτρου μόνο για καθήμενους στην εστίαση
  • Η αύξηση της χωρητικότητας στις κερκίδες των γηπέδων στο 50%.

Προς την κατεύθυνση αυτή εξάλλου έδειξε νωρίτερα και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, η οποία αν και είπε «δεν νομίζω πως πρέπει να πάμε σε γενική άρση μέτρων, όπως έγινε στη Δανία, γιατί πιθανώς να υπάρξει μια ήπια χαλάρωση» στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επιστροφή της μουσικής στην εστίαση λέγοντας ότι αυτό θα μπορούσε να αποφασιστεί σήμερα από την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει αλλά μόνο σε χώρους για καθήμενους.

Ερωτηθείσα, δε, για τα γήπεδα η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι η πληρότητα του 10% μπορεί να αυξηθεί εάν και εφόσον τηρούνται τα μέτρα σημειώνοντας ότι «είμαστε πιο κοντά στο τέλος» αν και ζήτησε να μην υπάρξει χαλάρωση.

Κληθείσα να σχολιάσει τον υψηλό αριθμό των θανάτων από κορονοϊό η Μίνα Γκάγκα τόνισε ότι αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα λέγοντας ότι από τους θανάτους της Τετάρτης «υπήρχαν 80 μη εμβολιασμένοι και 27 που είχαν εμβολιαστεί πριν πολλούς μήνες με την 2η δόση, χωρίς να κάνουν την 3η».

Η Μίνα Γκάγκα σημείωσε, τέλος, ότι βασικό κομμάτι των θανάτων προέρχεται από ασθενείς που δεν χρήζουν διασωλήνωσης των οποίων η κατάσταση υγείας είναι ήδη επιβαρυμένη και όχι απαραίτητα από αναπνευστική ανεπάρκεια αν και, όπως τόνισε, σε κάθε περίπτωση ο αριθμός είναι μεγάλος και αυτό είναι στενάχωρο

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού – Αποκλειστικό Newsbomb: Παράταση μιας εβδομάδας στην ισχύ του

Γκάγκα: Νωρίς για γενική άρση των μέτρων, θα μπορούσε να επιστρέψει πρώτα η μουσική στην εστίαση