ΕΛΛΑΔΑ

Άρση μέτρων: Επιστροφή μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου - Την επόμενη εβδομάδα απόφαση για γήπεδα

Άρση μέτρων: Επιστροφή μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου - Την επόμενη εβδομάδα απόφαση για γήπεδα

Άρση Μέτρων: Ο υπουργός Υγείας, Θάσνος Πλεύρης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις για τη χαλάρωση των μέτρων όπως την εισηγήθηκε η επιτροπή των ειδικών.

Με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα, με τα κρούσματα να έχουν σταθεροποιηθεί, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε την Πέμπτη και έκανε τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση για τη μερική άρση μέτρων. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έκανε τις σχετικές ανακοινώσεις το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί, τα μέτρα θα έμεναν για το απολύτως απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτούνταν. Η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας παραμένει, αλλά υπάρχει ισορροπία σε εισιτήρια και εξιτήρια. Τα νέα δεδομένα για τη μετάλλαξη Όμικρον δείχνουν μικρότερο χρόνο νόσησης και νοσηρότητα σε σχέση με τη Δέλτα», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Στη συνέχεια, ανακοίνωσε τι θα ισχύει από την 1η Φεβρουαρίου. Αναλυτικά:

  • Διασκέδαση και εστίαση: Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο. Παραμένουν οι καθήμενοι.
  • Γήπεδα: Το μέτρο μένει ως έχει. Θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας την επόμενη εβδομάδα.

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Πλεύρης επιβεβαίωσε πλήρως το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και την παράταση της ισχύος τους.

«Επιπλέον, λόγω της κακοκαιρίας πολλοί συμπολίτες μας δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν και δίνεται παράταση στην ισχύ του πιστοποιητικού μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.