ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χωρίς ρεύμα για έκτη συνεχόμενη ημέρα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χωρίς ρεύμα για έκτη συνεχόμενη ημέρα - Συγκλονιστικές μαρτυρίες κατοίκων
Πού καταγράφονται οι τελευταίες εκκρεμότητες
INTIME

Για έκτη συνεχόμενη ημέρα εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής.

Αγώνα δρόμου δίνουν ακόμη τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ για την πλήρη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, καθώς χωρίς ρεύμα εξακολουθούν να παραμένουν από την περασμένη Δευτέρα, λόγω του σφοδρού χιονιά, μεμονωμένες παροχές σε Αθήνα και Αττική. Επίσης, μετ` εμποδίων γίνεται ακόμη η κυκλοφορία σε δρόμους και παράδρομους.

Μητέρα έμεινε 4 μέρες χωρίς ρεύμα με άρρωστο παιδί

Το μαρτύριο που αντιμετώπισε επί 4 μέρες χωρίς ρεύμα, και ενώ είχε το άρρωστο 4χρονο παιδί της στο σπίτι, περιέγραψε στο Mega η κ. Πένυ Μητράκα.

«Η κατάσταση ήταν τραγική. 4 ημέρες στα σκοτάδια, χωρίς φαγητό, νερό ζεστό, με ένα παιδί 4 χρονών που ήταν συναχωμένο και χειροτέρεψε, ανέβασε 39 πυρετό. Είμαστε θυμωμένοι και αγανακτισμένοι. Δε σήκωνε κανείς τα τηλέφωνα. Στον τηλεφωνητή της ΔΕΔΔΗΕ λέγαμε την περιοχή και ότι κάποιος φτιάχνει τη βλάβη, που ήταν ψέμα. Είμαστε στο κέντρο του Χολαργού, και μείναμε 4 ημέρες χωρίς ρεύμα. Μου ζητούσε φαγητό το παιδί μου και δεν μπορούσα να του μαγειρέψω. Τρώγαμε φρούτα και ό,τι υπήρχε παγωμένο από το ψυγείο. Επανήλθε εχτές το ρεύμα, η ΔΕΔΔΗΕ το έριχνε στο δήμο και ο δήμος στη ΔΕΔΔΗΕ. Άνοιξαν οι κεντρικοί δρόμοι αλλά όχι τα στενά, και δεν μπορούσε να προσεγγίσει η ΔΕΔΔΗΕ, αλλά τα τηλεοπτικά συνεργεία προσέγγιζαν στο σημείο. Μόνο το MEGA ενδιαφέρθηκε, χάρη σε αυτό ήρθε το ρεύμα», είπε η κ. Μήτρακα.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ πάει εκεί που μπορεί να φτάσει από το δρόμο»

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο εκπρόσωπος εργαζομένων του ΔΣ της ΔΕΔΔΗΕ, κ. Κωνσταντίνος Μασούρας.

«Δεν μπορώ να απαντήσω για την εταιρεία. Η δουλειά μας είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε στο σημείο που έχει βλάβη. Να κρατήσουμε τα στοιχεία της κυρίας και να ψάξουμε την περίπτωσή της. Το πρόβλημα είναι ότι ο ΔΕΔΔΗΕ πάει εκεί που μπορεί να φτάσει από το δρόμο. Πρέπει να δούμε ότι σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Χτυπήθηκαν όλα τα βόρεια προάστια και όλο το νότιο κομμάτι. Η ποσότητα του χιονιού ήταν παντού. Για να φτάσουμε στα στενά του Χολαργού, τα αυτοκίνητα που κουβαλάνε κολόνες και σύρματα είναι μεγάλα οχήματα. Δίνουμε προτεραιότητα όπου υπάρχει πρόσβαση στο οδικό δίκτυο. Δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε την Πολιτική Προστασία ή κάποιον άλλο», τόνισε ο κ. Μασούρας.

«Τα μεγαλύτερα προβλήματα ήταν από τα δέντρα. Όπου είχαν κλαδευτεί τα δέντρα δεν υπήρχαν πολλές βλάβες. Ήταν χιλιάδες οι βλάβες. Αν δεν έχουμε πρόσβαση δεν μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο. Για να φτιάσουμε στα Μεσόγεια, στη Νέα Μάκρη ο δρόμος άνοιξε 3 μέρες μετά. Πρέπει να φτιαχτεί ένα καινούργιο πλαίσιο. Η ευθύνη μας είναι να είναι λειτουργικό το δίκτυο. Το να μπορούμε να προσεγγίσουμε το σημείο είναι ένα θέμα που πρέπει να το δούμε συνολικά. Δεν έχουμε το προσωπικό που πρέπει στην Αττική αλλά ήρθαν συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μανιάτης στο Newsbomb.gr: «Χωρίς ρεύμα παραμένουν 5 περιοχές της Αττικής για πέμπτη ημέρα»