ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοί θα κάτσουν στο σκαμνί για την «Ελπίδα» - Έρευνα της Δικαιοσύνης για παραλείψεις Δημάρχων

Ποιοί θα κάτσουν στο σκαμνί για την «Ελπίδα» - Έρευνα της Δικαιοσύνης για παραλείψεις Δημάρχων
Η έρευνα χρεώθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου,

Η εισαγγελική έρευνα για τον ΔΕΔΔΗΕ θα εξετάσει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών

Επέκταση της εισαγγελικής έρευνας και σε ευθύνες των δήμων που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Ελπίδα» προμηνύουν εισαγγελικές πηγές. Ήδη έχει διαταχθεί έρευνα τόσο για την Αττική Οδό όσο και για τις πολυήμερες διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής.

Η εισαγγελική έρευνα για τον ΔΕΔΔΗΕ θα εξετάσει την ύπαρξη ποινικών ευθυνών για το θέμα και ειδικότερα το εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας κοινωφελούς εγκατάστασης.

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης που αποτύπωσαν το μέγεθος του προβλήματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Εισαγγελία δέχθηκε δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών οι οποίοι κατήγγειλαν ότι έχουν συμπληρωθεί τρία 24ωρα και εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με αποτέλεσμα να ζουν σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες χωρίς να μπορούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες τους για να αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η έρευνα χρεώθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Απόστολο Ανδρέου, ο οποίος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ζητώντας αρχικά πληροφορίες από τους αρμόδιους φορείς. Ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου που χρεώθηκε την έρευνα, εξετάζει τις ευθύνες του ΔΕΔΔΗΕ με την έρευνα να επικεντρώνεται στην αδιαφορία που επέδειξε η εταιρεία στην θωράκιση του δικτύου, αλλά και στο κόψιμο των δέντρων, τα οποία συνιστούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια του δικτύου.

Σύμφωνα με εισαγγελική πηγή, η έρευνα δεν αποκλείεται να επεκταθεί και σε δημάρχους προκειμένου να ερευνηθεί μια σειρά αδικημάτων που έχουν σχέση με την ολιγωρία που επέδειξαν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες στην διαχείριση μιας συνηθισμένης χιονόπτωσης.

Αναμένεται να εξεταστεί γιατί οι αρμόδιοι δε φρόντισαν να εξασφαλίσουν πρόσβαση ούτε στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν τα ασθενοφόρα να τα προσεγγίσουν ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αναζητηθούν ευθύνες δημάρχων που τις κρίσιμες ώρες ήταν «εξαφανισμένοι» σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.