ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Καταγγελίες για απειλές Ρώσων κατοίκων - Τι λέει η αστυνομία

Κύπρος: Καταγγελίες για απειλές Ρώσων κατοίκων - Τι λέει η αστυνομία
Η Πρεσβεία αναφέρει ότι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στο νησί δέχονται απειλές και απαιτούν από αυτούς όπως φύγουν από την Κύπρο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αστυνομία της Κύπρου διαψεύδει τις καταγγελίες της Ρωσικής πρεσβείας στο νησί, για απειλές εναντίον Ρώσων που διαμένουν στην Κύπρο

Μέχρι τώρα δεν έγινε οποιαδήποτε καταγγελία στην Αστυνομία σε σχέση με απειλές κατά Ρώσων πολιτών στην Κύπρο, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση που αναρτήθηκε την Τετάρτη σε σελίδα της ρωσικής πρεσβείας στη Λευκωσία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με την οποία Ρώσοι πολίτες στην Κύπρο ανέφεραν πως γίνονται δέκτες απειλών και προσβολών.

"Φαίνεται ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία από Ρώσους για τέτοιες απειλές", είπε ο κ. Ανδρέου.

Πρόσθεσε πως εάν υπάρξει οποιαδήποτε καταγγελία για οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα ή για απειλές η Αστυνομία θα προχωρήσει καθηκόντως σε διερεύνηση.

Καταγγελίες στη Ρωσική πρεσβεία

Σε δημόσια καταγγελία για απειλές εναντίον Ρώσων που διαμένουν στην Κύπρο, προέβη μέσω ανάρτησης της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Πρεσβεία της Ρωσίας, στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία.

Η Πρεσβεία αναφέρει ότι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν στο νησί δέχονται απειλές και απαιτούν από αυτούς όπως φύγουν από την Κύπρο.

Η Πρεσβεία καλεί τους Ρώσους πολίτες να μην απαντούν στις προκλήσεις να προχωρούν σε καταγγελία στην Αστυνομία αλλά και στο γραφείο της Πρεσβείας τέτοια περιστατικά. «Δεν πρέπει να γίνεται κυνήγι μαγισσών», καταλήγει η ανάρτηση.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο: Κλείσατε τον εναέριο χώρο της Κύπρου - Πυροβολήσατε τα πόδια σας