ΕΛΛΑΔΑ

''Άστεγος'' ο ανδριάντας του Κ.Καραμανλή

''Άστεγος'' ο ανδριάντας του Κ.Καραμανλή
Σε σίριαλ εξελίσσεται η τοποθέτηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή...

Σε σίριαλ εξελίσσεται η τοποθέτηση ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη.
Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θέμα παρήγγειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ζητώντας να διερευνηθεί αν για την εκτέλεση του έργου απαιτείται οικοδομική άδεια ή ειδική άδεια εγκατάστασης μνημείου από την τοπική Εφορεία Νεότερων Μνημείων. Η παραγγελία της εισαγγελέως για τη διενέργεια της έρευνας, δόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.
Νωρίτερα, ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Πρωτοδικών και κατέθεσε υπόμνημά στο οποίο αναφέρει ότι η ακολουθούμενη διαδικασία είναι καθ’ όλα νόμιμη.
Επικαλέστηκε δε αφενός σχετική σύμβαση με την Κτηματική Εταιρία Δημοσίου (ΚΕΔ) για την παραχώρηση χρήσης της Νέας Παραλίας για 49 χρόνια και αφετέρου την έγκριση που έδωσε η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.
Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε ως συνέχεια των ενστάσεων που προέβαλλε η ΚΕΔ ως προς τη συνέχιση της εκτέλεσης των εργασιών, ζητώντας να σταματήσουν τα έργα, αφού, δεν έχει δώσει σχετική άδεια.