Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας - «Μου το έφαγαν το παιδί μου»

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας - «Μου το έφαγαν το παιδί μου»
Η 3χρονη μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς. 
INTIME

Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση σοκ η μητέρα της μικρής Κατερινας που πέθανε ξαφνικά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο - Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Διαλυνάς μιλάει στο Newsbomb.gr για τα επόμενα βήματα της οικογένειας

Σε κατάσταση σοκ παραμένει η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας που πέθανε από άγνωστη ακόμα αιτία ενώ νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες αρχικά στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» έχοντας μπει για νοσηλεία με ένα πρήξιμο στο πόδι.

Η μητέρα της Κατερίνας εναποθέτει, πλέον, τις ελπίδες της για απαντήσεις στη Δικαιοσύνη προκειμένου, όπως είπε το πρωί της Πέμπτης στο MEGA, να «δικαιωθεί» το παιδί της έστω και μετά θάνατον. «Τίποτα, από εδώ και πέρα ο νόμος. Ο κ. Διαλυνάς θα αποφανθεί. Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε απαντήσεις εν ζωή τις ψάχνουμε στον θάνατο» είπε αρχικά η γυναίκα.

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο ο θάνατος του παιδιού της να οφείλεται σε ιατρικό λάθος η μητέρα της Κατερίνας απάντησε ότι «αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι, τί να πω, ότι δεν μου «έφαγαν» το παιδί; Τί να πω, δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη, τί να πω; Μακάρι να μην ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω «μου το φάγανε»; Τι είναι καλύτερο;».

Μιλώντας για την κατάσταση της υγείας του παιδιού της πριν την εισαγωγή της στο νοσοκομείο η μητέρα της Κατερίνας εμφανίστηκε κατηγορηματική: «Δεν είχε κανένα πρόβλημα, να ήταν σε εξέλιξη, γενικότερα, δεν είχε τίποτα ούτε να παίρνει φάρμακα ούτε τίποτα, το παιδί ήταν υγιέστατο, ένα παιδί που ήταν 3 χρόνων, και έμοιαζε για 5-6. Μέχρι και η νεκροτόμος που το είδε μου λέει: «τί κοπέλα είναι αυτή;». Μου το φάγανε άδικα το παιδί, τελείωσε, τελείωσε. Αν δε ξέρεις τι έχει δεν σε παρακαλάνε οι γονείς να το πάρουν το παιδί από εκεί, επειδή έχουν τη δυνατότητα να το πάνε κάπου καλύτερα, και να σου απαντάνε «εδώ είστε σε καλά χέρια». Όταν δεν ξέρεις δεν είναι κακό να πεις, “δεν ξέρω θα πάμε σε ένα πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο της χώρας, θα έκανα έρανο αν δεν είχα, αλλά…».

«Ο μόνος λόγος που γίνεται όλο αυτό είναι για να γνωρίζει η ψυχούλα του παιδιού μου. Θα βρούμε την άκρη, ακόμα και τώρα ποιος είναι ο λόγος που έγιναν όλα αυτά αν και δεν υπάρχει λόγος. Όλα θα βγουν στη φόρα και στη δημοσιότητα για να ξέρουν ο κόσμος, να προσέχουν τα παιδιά τους και να μην εμπιστεύονται ούτε μία ώρα πουθενά, ούτε τον γιατρό», κατέληξε η μητέρα της Κατερίνας.

Τι ψάχνουν οι γονείς

Σύμφωνα με όσα είπε στο Newsbomb.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της 3χρονης Κατερίνας, Νίκος Διαλυνάς, «καταθέσαμε χθες (4/5) αίτημα στο αστυνομικό τμήμα να κατασχεθεί ο ιατρικός φάκελος και επίσης συμφώνησε η ιατροδικαστής να αποσταλεί βιολογικό υλικό και σε ιδιωτικά εργαστήρια, για εξειδικευμένες εξετάσεις. Επίσης ζητήσαμε να γίνουν επιπλέον ιστολογικές εξετάσεις».

Και πρόσθεσε: «πρώτων δεν δόθηκε ο φάκελος όχι μόνο σε εμάς αλλά δεν εδόθη ούτε ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή. Τηρούν σιγή ιχθύος από το Παπαγεωργίου. Πρέπει να ερευνηθεί η αιτία που προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού την οποία δεν μπόρεσαν στο νοσοκομείο να την διαπιστώσουν επί 11 μέρες. Ακόμα δεν ξέρουμε τον μηχανισμό θανάτου του παιδιού».

Τέλος σημείωσε: «από κει και πέρα οι παραλείψεις είναι ένα άλλο θέμα. Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί οι γονείς μιλούν για ειδικευόμενους οι οποίοι έβλεπαν το παιδί απουσία ειδικών. Γίνονταν εξετάσεις αλλά δεν φτάνει να κάνεις εξετάσεις θα πρέπει να ξέρεις και να τις αξιολογήσεις. Οι μάρτυρες ειδικών γνώσεων που έχω προτείνει θέλουν τον φάκελο για να γίνει η διάγνωση».

Να σημειωθεί ότι η 3χρονη μπήκε στο νοσοκομείο με ένα πρήξιμο στον αστράγαλο και κατέληξε με ανακοπή καρδιάς. Τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό.

«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», είπε η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας. Ο ορθοπεδικός δε διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα.

«Το πήγαν το παιδί, του έβαλαν μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», είπε η γιαγιά της 3χρονης μιλώντας στο Mega.

Έντεκα μέρες πέρασαν και σύμφωνα με την οικογένεια η αξονική έγινε μόλις την περασμένη Παρασκευή, η οποία έδειξε υγρό στον πνεύμονα. Στο διάστημα αυτό, οι γονείς ζητούσαν από τους γιατρούς μια πειστική διάγνωση.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια», είπε η μητέρα της μικρής.

«Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

«Το παιδάκι είχε περάσει κορονοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορονοϊό» πρόσθεσε η γιαγιά της.

Οι ιστοπαθολογικές της μικρής θα είναι το κλειδί για να αποφανθούν οι ιατροδικαστές από τι πέθανε η 3χρονη.

Διαβάστε επίσης:

To τελευταίο αντίο στην 3χρονη Κατερίνα: Γέμισε με ροζ μπαλόνια και κουφέτα η εκκλησία