ΕΛΛΑΔΑ

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Οι εξετάσεις μια ημέρα πριν καταλήξει δημιουργούν νέα ερωτήματα

Θάνατος 3χρονης στη Θεσσαλονίκη: Οι εξετάσεις μια ημέρα πριν καταλήξει δημιουργούν νέα ερωτήματα
Θεσσαλονίκη: Σε μια εξέταση έχει επικεντρωθεί η οικογένεια της 3χρονης Κατερίνας
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Θεσσαλονίκη: Σε μια εξέταση έχει επικεντρωθεί η οικογένεια της 3χρονης Κατερίνας

Στην οικογένεια της 3χρονης Κατερίνας που κατέληξε στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης μετά από νοσηλεία και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» παραδόθηκε ο ιατρικός φάκελός της με όσα περιέχοντα σε αυτόν να δημιουργούν νέα ερωτήματα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία οι εξετάσεις που έγιναν στις 30 Απριλίου – μια ημέρα πριν, δηλαδή, να καταλήξει στο «Ιπποκράτειο» η 3χρονη - στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου δείχνουν ότι η κατάστασή της Κατερίνας ήταν πολύ βαριά μια ημέρα πριν αποφασιστεί να μεταφερθεί στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε.

«Τα αποτελέσματα αυτά παραδόθηκαν στις 20:52 στις 30 Απριλίου, παραμονή του θανάτου της 3χρονης. Με βάση τις αιματολογικές η κατάστασή της ήταν πολύ βαριά, έδειχνε ότι το παιδί ήταν στα τελευταία του. Αλλά μεταφέρθηκε την επόμενη ημέρα στο Ιπποκράτειο και κατέληξε σε δυο ώρες» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς, τονίζοντας πως θα έπρεπε να έχει μεταφερθεί νωρίτερα η μικρή Κατερίνα.

«Θα έπρεπε να είχε μεταφερθεί πολύ νωρίτερα στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου. Με αυτή την εικόνα που βλέπουμε στις εξετάσεις, έπρεπε να μπει νωρίτερα στη ΜΕΘ για να τύχει ειδικευμένης αντιμετώπισης» σημειώνει.

Οι 101 σελίδες του ιατρικού φακέλου έχουν μπει ήδη στο «μικροσκόπιο» της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας της 3χρονης, της Κατερίνας Αποστολίδου, με τον κ. Διαλυνά να εξηγεί ότι «σαφώς ψάχνουμε την αρχική αιτία που επιδεινώθηκε η υγεία του παιδιού αλλά και τον λόγο που χρειάστηκε η εισαγωγή του. Αναζητούμε απαντήσεις αλλά ήδη διαμορφώνουμε μια εικόνα από τον ιατρικό φάκελο.

Σύμφωνα με τον ίδιο φως στα αίτια του θανάτου της 3χρονης αναμένεται να ρίξει μια συγκεκριμένη εξέταση που έγινε στο «Ιπποκράτειο» χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύψει τι έχει εντοπιστεί σε αυτήν και αρκούμενος μόνο στο ότι ζητήθηκαν περισσότερα έγγραφα από το νοσοκομείο.

«Σήμερα στείλαμε ηλεκτρονικά αιτήματα προς το Ιπποκράτειο για όλες τις εξετάσεις που έγιναν αλλά και στο ΑΧΕΠΑ, όπου έγινε βιοψία στο μυελό των οστών. Το κάναμε αυτό γιατί διαπιστώσαμε από τα έγγραφα και τον ιατρικό φάκελο κάποιες εξετάσεις που θα ρίξουν φως στο μυστήριο. Είναι πολύ σημαντικές οι εξετάσεις από το Ιπποκράτειο» κατέληξε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Κατερίνας.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης Κατερίνας - «Μου το έφαγαν το παιδί μου»

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά ο πατέρας της 3χρονης Κατερίνας - «Θα φτάσω μέχρι τον Θεό για να μάθω τι συνέβη»