ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Γιατί ψάχνουν το επικίνδυνο blackout challenge μετά την αυτοκτονία του 12χρονου

Κολωνός: Γιατί ψάχνουν το επικίνδυνο blackout challenge μετά την αυτοκτονία του 12χρονου
Κολωνός: Ανοχτια όλα τα ενδεχόμενα για το τι οδήγησε στην αυτοκτονία τον 12χρονο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Κολωνός: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για το τι οδήγησε στην αυτοκτονία τον 12χρονο

Διαστάσεις θρίλερ έχει πάρει η υπόθεση της αυτοκτονίας του 12χρονου στον Κολωνό με τις αρχές να εξετάζουν κάθε πιθανό σενάριο για το τι ήταν αυτό που οδήγησε το μικρό παιδί στο απονενοημένο διάβημα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το παιδί βρήκαν απαγχονισμένο στο δωμάτιο του οι γονείς του, οι οποίοι σε κατάσταση κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ δίπλα στο άψυχο κορμί του βρέθηκε το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο έχει ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» των εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Το στοιχείο αυτό, μάλιστα, προβληματίζει τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση δεδομένου και του γεγονότος ότι αυτοκτονίες σε τέτοιες ηλικίες καταγράφονται σπάνια.

Οι αστυνομικοί περιμένουν, επίσης, τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής ελπίζοντας ότι εκεί θα υπάρχει ίσως κάποιο στοιχείο που θα προωθήσει τις έρευνες.

Το αγόρι ήταν αθλητής του Παγκράτιου και επρόκειτο, μάλιστα, να λάβει μέρος σε πανελλήνιους αγώνες το Σαββατοκύριακο που πέρασε και οι οποίοι τελικά διεξήχθησαν σε κλίμα πένθους μετά το τραγικό τέλος του 12χρονου.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο συμμετοχής του αγοριού σε θανατηφόρο παιχνίδι μέσω διαδικτύου, το επικίνδυνο blackout challenge.

Η απειλητική για τη ζωή των συμμετεχόντων πρόκληση που γνωρίζει θραύση στο TikTok καλεί όσους συμμετέχουν να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, με κορδόνια ή καλώδιο, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους τραβώντας, την ίδια ώρα, βίντεο.

Τι λέει ο προπονητής του 12χρονου

Ο προπονητής της ομάδας του «Θησέα Κάτω Πατησίων» στο Παγκράτιο κ. Χαραλαμπής, μιλώντας στην ιστοσελίδα loutraki365.gr, απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 12χρονος να έχει πέσει θύμα bullying ή να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης. Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό “θηρίο” με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Αυτοκτόνησε 14χρονος στον Κολωνό - Το κινητό του θα δώσει τις «απαντήσεις»