ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: «Είμαστε στην τελική ευθεία» - Εν αναμονή των πορισμάτων για την αιτία θανάτου των παιδιών

Πάτρα: Εν αναμονή των πορισμάτων για την αιτία θανάτου των παιδιών
Τις εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας, θα καθορίσουν τα πορίσματα που θα αναδείξουν την αιτία θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας
Intime News

Πάτρα: Το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα θα ρίξει φως στην υπόθεση

Τις εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, μετά την αποκάλυψη του πορίσματος για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας θα καθορίσουν τα πορίσματα που θα αναδείξουν την αιτία θανάτου και των άλλων παιδιών.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, έχουν αρχίσει εξετάσεις για την Μαλένα και την Ίριδα, οπότε θα υπάρξει και εκεί ένα τεκμηριωμένο ιατροδικαστικό πόρισμα, τόσο για την αιτία θανάτου, όσο και για τον τρόπο και το μέσο που χρησιμοποιήθηκε, στην περίπτωση που αποδειχθεί εγκληματική ενέργεια.

Για το ενδεχόμενο νέας εκταφής της Τζωρτζίνας, προκειμένου να ληφθούν τρίχες, ώστε να εντοπιστούν και άλλες ουσίες που φέρεται να δόθηκαν στην μικρή, ο κ. Τσαντίρης εξήγησε ότι υπάρχουν κάποιες ουσίες που αποθηκεύονται στον θύλακα της τρίχας. Έτσι οι τρίχες είναι ένα βιολογικό υλικό που μπορεί να γίνει τοξικολογική εξέταση.

«Γενικά θεωρώ ότι η υπόθεση είναι στην τελική της ευθεία» είπε ο ιατροδικαστής μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας ότι στην περίπτωση της Τζωρτζίνας με τον πλέον μη αμφισβητήσιμο τρόπο διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εγκληματική πράξη γιατί σε βιολογικά υγρά διαπιστώθηκε μια φαρμακευτική ουσία που έδρασε ως δηλητήριο, η κεταμίνη.

«Οπότε όταν εξετάζεις άλλα βιολογικά υλικά πας για παρελθόντα χρόνο και όχι για αιτία θανάτου, γιατί αυτή είναι βεβαιωμένη», κατέληξε.