ΕΛΛΑΔΑ

Ποια ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή στο Γαλάτσι - Δεν συνδέεται με την αυτοκτονία του 14χρονου

Ποια ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή στο Γαλάτσι - Δεν συνδέεται με την αυτοκτονία του 14χρονου
Ποια ήταν η αφορμή για τη συμπλοκή στο Γαλάτσι - Δεν συνδέεται με την αυτοκτονία του 14χρονου
Φωτογραφία αρχείου

Πληροφορίες του Newsbomb.gr από το Γυμνάσιο του 14χρονου αναφέρουν ότι οι μαθητές-φίλοι των δραστών υποστηρίζουν ότι δεν συνδέεται η συμπλοκή στο Γαλάτσι με την υπόθεση αυτοκτονίας.

Ένα βίντεο με πρωταγωνίστρια ανήλικη φίλη των πέντε μαθητών που συνελήφθησαν για τη συμπλοκή στο Άλσος Βεΐκου αποτέλεσε την αφορμή για το αιματηρό περιστατικό.

Οι 5 συλληφθέντες εντόπισαν στο Άλσος συγκεκριμένο μαθητή από Γυμνάσιο του Παγκρατίου και θεωρώντας προσβλητική την ανάρτηση που είχε κάνει στο παρελθόν με τη φίλη τους, επιτέθηκαν αρχικά σε δύο άτομα από το Γυμνάσιο του Παγκρατίου, τραυματίζοντάς τα με γροθιές.

Από την έρευνα προκύπτει ότι θύτες και θύματα είχαν διαφορές και γνωρίζονταν μεταξύ τους. Στο μεταξύ, στην κατοχή ενός εκ των πέντε συλληφθέντων -οι οποίοι φοιτούν στο γυμνάσιο του 14χρονου Μάκη- βρέθηκε μαχαίρι το οποίο δεν χρησιμοποιηθηκε στη συμπλοκή.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr από το Γυμνάσιο του 14χρονου αναφέρουν ότι οι μαθητές-φίλοι των δραστών υποστηρίζουν ότι δεν συνδέεται η συμπλοκή στο Γαλάτσι με την υπόθεση αυτοκτονίας.

Την ίδια στιγμή, οι πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν ότι προ μηνών μαθητές του Γυμνασίου στα Σεπόλια είχαν κλεψει το κινητό του 14χρονου εκτός σχολείου. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται με τη λήψη καταθέσεων για την υπόθεση αυτοκτονίας του 14χρονου. Σημειώνεται ότι χθες ο διευθυντής του σχολείου κατέθετε επί δυομιση ώρες στη ΓΑΔΑ. Φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε δεχθεί κάποια καταγγελία για bullying εις βάρος του άτυχου μαθητή.

Συντετριμμένη η μητέρα του 14χρονου Μάκη: Με λευκά λουλούδια και χειροκροτήματα το τελευταίο «αντίο»

Συγκινητικές στιγμές το πρωί της Τετάρτης στο κοιμητήριο των Αγίων Αναργύρων όπου συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του 14χρονου Μάκη είπαν το τελευταίο «αντίο» στο νεαρό αγόρι που έβαλε τέλος στη ζωή του με τραγικό τρόπο στο δωμάτιό του την περασμένη Παρασκευή.

Τραγικές φιγούρες οι συμμαθητές και οι φίλοι του Μάκη οι οποίοι κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα στα χέρια αποχαιρέτησαν το αγόρι με το οποίο έπαιζαν, συζητούσαν, διασκέδαζαν μέχρι και πριν από μερικά 24ωρα χωρίς να γνωρίζουν τι πρόκειται να συμβεί.

Όσο για τους γονείς του 14χρονου είναι συντετριμμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους δεν είναι πια στη ζωή ενώ την ίδια ώρα περιμένουν απαντήσεις στο γιατί έφτασε ο Μάκης στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του.

Την ίδια ώρα, με προσοχή μελετούν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όλα τα στοιχεία που έχουν λάβει στα χέρια τους για το τραγικό συμβάν.

Ήδη έχουν στα χέρια τους την έκθεση της ιατροδικαστή, που δείχνει ότι το παιδί απαγχονίστηκε χρησιμοποιώντας ως θηλιά την κουλουριασμένη ζώνη του. Ο θάνατος επήλθε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, ενώ στο δωμάτιο δεν υπήρχε άλλο πρόσωπο. Επίσης, ο ανήλικος δεν άφησε πίσω του σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Ο 14χρονος είχε στα χέρια του το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είναι αυτό που θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν υπάρχουν υπεύθυνοι για την αυτοκτονία του 14χρονου. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών δεν θα εξετάσει μόνο τι έκανε με το κινητό του ο ανήλικος τα μοιραία λεπτά (εάν δηλαδή βιντεοσκοπούσε την πράξη του) αλλά θα εξετάσουν και τις επικοινωνίες που είχε νωρίτερα. Εάν είχε δεχτεί κάποιο απειλητικό μήνυμα ή εάν ήταν θύμα διαδικτυακού bullying. Ήδη έχουν δει καταγγελίες το φως της δημοσιότητας από το σχολείο του παιδιού, οι οποίες αναφέρουν ότι συμμαθητές του 14χρονου τον εκφόβιζαν και του έκαναν bullying. Την ίδια ώρα, ωστόσο, δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο ο 14χρονος να προσπάθησε να παίξει κάποιο από τα θανατηφόρα παιχνίδια που κυκλοφορούν στα social media.

Καλά πληροφορημένες πηγές εξηγούν ότι στη χώρα μας τα συγκεκριμένα παιχνίδια δεν είναι διαδεδομένα και γι΄ αυτό δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ή θάνατοι από αυτά. Στον αντίποδα στο εξωτερικό υπάρχουν χώρες όπου έχουν καταγραφεί θάνατοι παιδιών.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει δώσει προτεραιότητα στην εξιχνίαση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις αρχικά από τους γονείς του παιδιού, ενώ θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από το κινητό τηλέφωνο του παιδιού.

Αυτό που εξετάζουν είναι εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία. Εάν δηλαδή υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που μπορεί να έβαλε το παιδί να κάνει κάποια επικίνδυνη διαδικτυακή πρόκληση για να την καταγράψει με το κινητό τηλέφωνο ή που μπορεί να του έκανε bullying. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι «οι καταθέσεις από τους γονείς και άλλα άτομα του περιβάλλοντος του ανήλικου, σε συνδυασμό με την εξέταση του κινητού τηλεφώνου, θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια της τραγωδίας. Και εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχει υπεύθυνος ή υπεύθυνοι, τότε θα σχηματιστεί η σχετική δικογραφία σε βάρος τους. Είναι ακόμα νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα».

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στη σορό του μαθητή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο θανατος του επήλθε δια του απαγχονισμού -κάτι το οποίο έγινε γνωστό το Σάββατο τα ξημερώματα όταν τον εντόπισε η ίδια του η μητέρα στο δωμάτιο του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφοριες αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα συνταχθεί ολοκληρωμένη η ιατροδικαστική έκθεση. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγες, ο 14χρονος πήρε μια ζώνη, δημιούργησε μια θηλιά, την πέρασε στο λαιμό του και κρεμάστηκε από το κρεβάτι του.

Διαβάστε επίσης:

Κολωνός: «Μακάρι να σωθούν άλλα παιδιά, το δικό μας έφυγε» - Συγκλονίζει η θεία του 14χρονου Μάκη

Σχετικές ειδήσεις