ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς - «Θολό» τοπίο η διαχείριση των χρημάτων της

Πάτρα: Νέα στοιχεία στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς - «Θολό» τοπίο η διαχείριση των χρημάτων της

Πάτρα: Μια νέα αποκάλυψη φέρνει στο φως το Mega, για την περιβόητη μηχανή που απέκτησε ο Μάνος Δασκαλάκης δύο μήνες μετά τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς.

Ένα από τα οχήματα που Μάνος και Ρούλα τσακώνονται σε ποιανού τα χέρια θα καταλήξει.

Η αποκάλυψη γίνεται δια στόματος του ανθρώπου που πούλησε τη μηχανή στον Μάνο ο οποίος περιγράφει τη μεταξύ τους συναλλαγή.

«Η μηχανή ήταν δική μου και ήθελα να την πουλήσω γιατί ήταν παλιά και πολλά κυβικά, ήταν σε καλή κατάσταση, την έβαλα πάρα πολύ φτηνά για να ‘φύγει’, την είχα βάλει αγγελία 2 χιλιάρικα, όχι αυτά που λέει αυτός. Νομίζω ή 3 ή 2,5 είχε πει, δε θυμάμαι τι είχε πει. Και έρχεται ο άνθρωπος εκεί πέρα μια μέρα τη βλέπει, ‘ναι’ μου λέει, ‘μου κάνει η μηχανή’ κτλ., του λέω ‘καν’ την μια βόλτα να δεις εδώ τι γίνεται’, την έκανε μια βόλτα ο άνθρωπος και μου λέει ‘μου κάνει’. Του λέω ‘ρε φίλε’ του λέω, ‘δε θες καλύτερα να…’, ‘όχι, όχι’ μου λέει, ‘μια χαρά, εντάξει’ μου λέει, ‘μου κάνει’».

Ο… large Μάνος

Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να παζαρέψει την τιμή, ούτε καν να «κλείσει» τη συμφωνία δίνοντας μια μικρή προκαταβολή.

Αντίθετα, προτίθεται να δώσει μπροστά και μετρητά όλο το ποσό, χωρίς να παραλάβει τη μηχανή επί τόπου, με την άνεσή του στην τσέπη, να προκαλεί τεράστια εντύπωση.

«’Να σου δώσω’» μου λέει ‘τα λεφτά, να κάνω’ μου λέει «’τη μεταβίβαση κι έτσι, κι έρχομαι και την παίρνω την άλλη εβδομάδα’. Και λέω ‘πώς θα το κάνεις αυτό’ του λέω, ‘ρε φίλε’ του λέω. ‘Θ’ αφήσεις τη μηχανή’ του λέω ‘και θα έρθεις μετά από μια εβδομάδα;’ ‘Ναι’ μου λέει. ‘Μην αγχώνεσαι’ μου λέει. ‘Λέγαμε’ μου λέει ‘με τη γυναίκα μου το χρώμα ότι δε θα μας άρεσε αλλά τελικά μας αρέσει και το χρώμα’… ‘Οπα’ του λέω. «’Ρε φίλε, τόσο large είναι αυτοί εκεί πέρα στην Πάτρα’ λέω. ‘Κοίτα να δεις… που θα έρθει την άλλη εβδομάδα να πάρει τη μηχανή, ενώ θα την πληρώσει από τώρα’. Δεν το ‘κανα εγώ αυτό με την καμία. Να πάω να πάρω κάτι και να δώσω τα λεφτά προκαταβολικά έτσι. ‘Έτσι κι αλλιώς’ μου λέει ‘τώρα έχω έρθει μόνος μου. Δεν μπορώ να τη πάρω. Θα με φέρει η γυναίκα μου και θα τη πάρω’».

Η συμφωνία έκλεισε και ο πωλητής ανέθεσε στον Μάνο τα διαδικαστικά.

«Μου έδωσε τα 2 χιλιάρικα, του έκανα μια υπεύθυνη δήλωση ότι τον εξουσιοδοτώ να μεταβιβάσει αντί εμού τη μοτοσυκλέτα κτλ, πήγε στην Πάτρα, έκανε σε κάποιο ΚΕΠ – δεν ξέρω πού την έκανε – μεταβίβαση, γύρισε με τα χαρτιά της μεταβίβασης, είχε δώσει όμως, τα λεφτά εμένα πρώτα, με τη γυναίκα του, μ’ ένα επαγγελματικό δηλαδή, φορτηγάκι, πήρε τη μηχανή και έφυγε ο άνθρωπος. Αυτό. Και μάλιστα μου φάνηκε… και λέω… λέω στη γυναίκα μου ‘κοίτα να δεις’ λέω ‘οι Πατρινοί είναι και large ρε παιδί μου’ λέω… ‘Δηλαδή… δίνουν τα λεφτά έτσι’ λέω… Όπως την είδα τη γυναίκα του μετά στην τηλεόραση τη θυμήθηκα μέσα στο βαν… ότι ήταν τότε».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην ιδιοκτήτη της μηχανής του Ρούλα και Μάνος έφτασαν στο ραντεβού μαζί, ο Μάνος παρέλαβε τη μηχανή και η Ρούλα έφυγε με το επαγγελματικό βανάκι.

Η ίδια Ρούλα που σύμφωνα με τον Μάνο δεν οδηγεί, παρότι σε φωτογραφίες, η 33χρονη φωτογραφίζεται ενώ κάθεται πίσω απ’ το τιμόνι.

Πάντως, ο Μάνος Δασκαλάκης, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στον άνθρωπο τον οποίο μάλιστα, αργότερα ευχαρίστησε με ανάρτησή του για την καλή κατάσταση της μηχανής που απέκτησε. Η υπόθεση ωστόσο, που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια και αφορούσε το ζευγάρι, τον σόκαρε.

«Και μετά, αφού πήρε τη μηχανή, τον έκανα φίλο στο Facebook και είδα ότι ο άνθρωπος τραγουδάει, κάνει και λέω ‘κοίτα’ λέω, ‘έχει και το παιδάκι του εκεί, τραγουδάνε με το παιδάκι του… Μπράβο’ λέω. Και καλό παιδί και λέω «’κοίτα να δεις είναι καλό παιδί’ λέω ‘είναι’. Μετά μαθαίνω ότι τα λεφτά αυτά ήταν από έρανο… ‘Ωχ’ λέω… Δηλαδή μετά πέφτω από τα σύννεφα που είδα αυτό το πράγμα. Μου φάνηκε πολύ συμπαθητικό παιδί».

Και όλα αυτά, ενώ οι έρευνες για τις οικονομικές συνδιαλλαγές του ζευγαριού με τη σπιτονοικοκυρά συνεχίζονται.

«Θολό» τοπίο η διαχείριση των χρημάτων της 69χρονης Ευγενίας Κούτρα

Ένα πληρεξούσιο, μία στοίβα απλήρωτων λογαριασμών και τα έξοδα μιας κηδείας συνθέτουν το θολό τοπίο στη διαχείριση των χρημάτων της 69χρονης σπιτονοικοκυράς.

Λίγο πριν μπει όμως στο ασθενοφόρο για να πάει στο νοσοκομείο, σύμφωνα με το Mega η Ευγενία Κούτρα έδωσε στο χέρι χρήματα στη Ρούλα και τον Μάνο για παν ενδεχόμενο.

«Την ώρα που ήρθε το ασθενοφόρο να την παραλάβει, η σπιτονοικοκυρά έδωσε στη Ρούλα ένα πόσο που είχε για έκτακτη ανάγκη στο πορτοφόλι της. Δεν ξέρω πόσα χρήματα ήταν, 500 – 1.000 ευρώ; Πάντως της τα έδωσε στο χέρι και της είπε “κράτα τα για παν ενδεχόμενο”», ανέφερε στενή φίλη της σπιτονοικοκυράς.

Η 69χρονη κατέληξε λίγες ημέρες μετά. Άγνωστο παραμένει ωστόσο που δαπανήθηκε το χρηματικό αυτό ποσό που τους έδωσε στο χέρι, σύμφωνα με την μαρτυρία της φίλης της 69χρονης.

«Όταν έφτασε η ώρα της κηδείας, το γραφείο τελετών ρώτησε τον Μάνο και τη Ρούλα ποιος θα αναλάβει τα έξοδα. Εκείνοι αποκρίθηκαν πως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αναλάβουν».

Η Ρούλα Πισπιρίγγου θα πει στην Αγγελική Νικολούλη πως έβαλε πωλητήριο στα έπιπλα της 69χρονης για να καλύψουν τότε τα έξοδα της κηδείας. Κάτι για το οποίο ο Μάνος Δασκαλάκης δήλωνε άγνοια.

Πρόσφατα η Ρούλα μέσω του δικηγόρου της δίνει νέα εκδοχή τονίζοντας πως τα έξοδα της κηδείας καλύφθηκαν από την τελευταία σύνταξη της Κούτρα.

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται αν αναλογιστεί κανείς πως η τελευταία ανάληψη σύνταξης δεν έγινε τις ημέρες πριν την κηδεία ώστε να καλυφθούν έτσι τα έξοδα αλλά ένα μήνα μετά και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο του 2020.

Μυστήριο με τους λογαριασμούς

Το θέμα με τα χρήματα της σπιτονοικοκυράς αρχίζει ουσιαστικά το 2017, όταν δηλαδή μπαίνουν οι υπογραφές στο πληρεξούσιο και ο Μάνος Δασκαλάκης ορίζεται από την ίδια διαχειριστής των οικονομικών της.

Σύμφωνα με το Mega, από την ημέρα που ανέλαβε ο Μάνος Δασκαλάκης έγιναν συνολικές αναλήψεις ύψους 55.000 ευρώ με μέσο όρο των μηνιαίων αναλήψεων τα 1.279 ευρώ/μήνα. Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν πως τα χρέη στη ΔΕΗ στο διώροφο σπίτι στην οδό Μπιζανίου ξεπερνούσαν τις 15.000 ευρώ. Ο τελευταίος λογαριασμός ρεύματος που έφτασε τον Μάρτιο του 2022 στο σπίτι της σπιτονοικοκυράς κάνει λόγο για ανεξόφλητο ποσό 502 ευρώ.

Στον από κάτω όροφο, δηλαδή τον 1ο –εκεί που ο Μάνος είχε φτιάξει το στούντιο ηχογράφησης και είναι στο όνομα του συζύγου της σπιτονοικοκυράς- το ρεύμα έχει κοπεί από τις 24 Αυγούστου 2021 για χρέη στη ΔΕΗ ύψους 7.960 ευρώ.

Στους κοινόχρηστους χώρους του διώροφου σπιτιού το ρεύμα έχει επίσης κοπεί από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 λόγω χρέους 6.100 ευρώ, ενώ υπάρχει ένα ακόμα ανεξόφλητο ποσό στη ΔΕΗ αξίας 518 ευρώ.

Συνολικά, οι οφειλές για το ρεύμα φτάνουν τα 15.080 €.

Οφειλές υπάρχουν και στο νερό:

  • Σπίτι Ρούλας – Μάνου: 387€
  • Κοινόχρηστο: 479€
  • Σπίτι σπιτονοικοκυράς: 164€

Συνολικά: 1.030€

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τους στενούς συγγενείς της σπιτονοικοκυράς, ζητούν να προχωρήσει η έρευνα για να διαπιστωθεί, πόσα χρήματα έκαναν φτερά, χωρίς οι γονείς των παιδιών να έχουν σχετική άδεια.

Άρχισε να προαυλίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο μεταξύ, η Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πώς άλλαξε την στάση της και ξεκίνησε να προαυλίζεται.

Υπενθυμίζεται ότι η 33χρονη είχε ζητήσει να προαυλίζεται στον πριβέ χώρο των γυναικείων φυλακών, ωστόσο προτιμούσε να περνάει στο καρτοτηλέφωνο το χρόνο που δικαιούταν για προαυλισμό, μιλώντας με τους συγγενείς και τον δικηγόρο της.

Όλα δείχνουν πως άλλαξε στάση τις τελευταίες ημέρες και αποφάσισε να βγει έξω στο προαύλιο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έρχεται σε επαφή με άλλες συγκρατούμενές της, ίσως γιατί φοβάται ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Ιατροδικαστής Γαλεντέρης: «Το πιθανότερο είναι να υπάρχει ανθρωποκτονία και στα τρία παιδιά»

Πάτρα: Με τι εκβίαζε ο Μάνος Δασκαλάκης την Ρούλα Πισπιρίγκου για να σταματήσει να τον ενοχλεί