ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία 14χρονου-Υπουργείο Παιδείας: «Αν ευσταθούν οι καταγγελίες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση»

Ο γγ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης
Ο γγ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης

Ο γγ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, επισκέφθηκε το σχολείο του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε

Το Γυμνάσιο του 14χρονου μαθητή που έβαλε τέλος στη ζωή του στα Σεπόλια επισκέφθηκε πριν από λίγο ο γγ του υπ. Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, κατόπιν εντολής της Νίκης Κεραμέως.

Ο κ. Κόπτσης δήλωσε ότι έχει διαταχθεί πειθαρχική έρευνα για να εξεταστεί αν οι καταγγελίες για bullying σε βάρος του 14χρονου ευσταθούν ή όχι. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες, δεν θα γίνει καμία έκπτωση.

Όσον αναφορά στον διευθυντή του Γυμνασίου ανέφερε ότι στις καθημερινές επικοινωνίες που έχει μαζί του, εκείνος επιμένει ότι δεν είχε δεχθεί ποτέ καταγγελία για bullying σε βάρος του 14χρονου.

Ωστόσο ο κ. Κόπτσης εξήγησε ότι αυτό θα διαλευκανθεί από την έρευνα. Ο γγ θα συνομιλήσει σήμερα με όλους τους καθηγητές, τον διευθυντή αλλά και εκπροσώπους του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Κολωνός: Μητέρα συμμαθητή του 14χρονου Μάκη καταγγέλλει - «Ο διευθυντής του σχολείου γνωρίζει»

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις συμπεριφορές παιδιών στο σχολείο στο οποίο πήγαινε ο 14χρονος Μάκης από τον Κολωνό ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του την περασμένη Παρασκευή, προχώρησε μητέρα συμμαθητή του αγοριού που έκαναν και παρέα εκτός σχολείου.

Απαντώντας στα όσα φέρεται να κατέθεσε ο διευθυντής του σχολείου για την υπόθεση και το αν υπήρχαν περιστατικά bullying, η μητέρα του συμμαθητή του Μάκη είπε στον ΑΝΤ1 πως «από όσα μας έχουν πει τα παιδιά μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι γνωρίζει τα πάντα ο διευθυντής. Το θέμα είναι γιατί προσπαθεί να συγκαλύψει τα παιδιά αυτά, που είναι σαν συμμορία. Τσακώνονται στον Κολωνό, τσακώνονται παντού, είναι “σεσημασμένα”, τα γνωρίζει και η Αστυνομία τα παιδιά».

«Φθάσαμε στο σημείο να χάσουμε τον 14χρονο Μάκη και δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το επόμενο θύμα», είπε η μητέρα η οποία μία ημέρα μετά την κηδεία του 14χρονου, επεδίωξε, μαζί με ακόμη δεκάδες γονείς, να συναντηθεί με τον διευθυντή του σχολείου.

Όσον αφορά τον Μάκη η μητέρα του συμμαθητή του είπε ότι «ήταν ένα παιδί έξω καρδιά, που ότι κι αν του γινόταν, ο Μάκης το εκλάμβανε ως αστείο και ακόμη και μπροστά στους συμμαθητές του χαμογελούσε. Αν όμως μέσα του έκλεινε τον πόνο του και δεν ήθελε να το δείχνει, αυτό δεν το ξέρουμε», συμπληρώνοντας πως «πάντα ήταν ένα παιδί που απομονωνόταν. Θα πήγαινε στα άλλα παιδιά, θα έλεγε την καλημέρα του, αλλά θα απομονωνόταν».

Η ίδια σημείωσε, τέλος, ότι «ο χωρισμός με τους γονείς του τον είχε πάντα πάρα πολύ προβληματισμένο. Τίποτα άλλο. Αυτό μόνο».

Η καταγγελία έρχεται λίγη ώρα πριν την κατάθεση της μητέρας του 14χρονου η οποία ήταν και αυτή που βρήκε νεκρό το παιδί της.

Στους αστυνομικούς καταθέσεις θα δώσουν σήμερα και άλλοι συμμαθητές του 14χρονου, μια καθηγήτρια του παιδιού, με την οποία είχε στενή σχέση και εκτιμάται ότι ίσως δώσει σημαντικές πληροφορίες που θα βοηθήσουν την έρευνα, καθώς και ο προπονητής του στην ομάδα του Παγκρατίου στο οποίο διακρινόταν το νεαρό αγόρι.

Διαβάστε επίσης;

Κολωνός: Καταθέτει σήμερα η μητέρα του 14χρονου Μάκη που αυτοκτόνησε– Τι περιμένουν οι αστυνομικοί