ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, λέει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πάτρα: Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, λέει τεχνικός σύμβουλος της Ρούλας Πισπιρίγκου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Ο Γιώργος Σιδεράς, γιατρός και ένας από τους τεχνικούς συμβούλους που έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου στο πλευρό της μίλησε στο Mega και αλλάζει τα δεδομένα.

Ο γιατρός ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία με ειδίκευση στα επείγοντα περιστατικά, περιγράφει με τελείως διαφορετική από τα μέχρι τώρα δεδομένα, κατάσταση.

Αναλυτικά λέει:

«Είμαι και εγώ σε επαφή με τοξικολόγους. Καταρχήν δεν μπορούμε να πούμε αν δόθηκε από τη μητέρα ή αν δόθηκε από ένα τρίτο πρόσωπο ή αν δόθηκε από λάθος των γιατρών, γιατί το ποσό που βρέθηκε μεταθανάτιο δεν μπορεί να κάνει κανείς έναν μαθηματικό αποκλεισμό και να πει ‘ήταν τόσο στην αρχή και βρέθηκε μετά’. Δεν είχε βρεθεί αίμα με κεταμίνη πριν από τον θάνατο, έχουμε το μεταθανάτιο.

Επιπλέον υπάρχει όγκος ανακατανομής που είναι πολύ διαφορετικός στο μεταθανάτιο αίμα σε σχέση με τον πριν, όταν ζούσε το παιδάκι. Συν τοις άλλοις παίζουν ρόλο και οι βενζοδιαζεπίνες όταν το παιδάκι ήταν αναίσθητο γιατί επηρεάζουν τον μεταβολισμό της κεταμίνης, δηλαδή μπορούν να φέρουν μεγαλύτερο αποτέλεσμα.

Μπορεί να έχει γίνει λάθος μέσα στο team, γιατί αυτά έχουν γίνει, έχω δει εγώ λάθη κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Μπορεί να ήταν ένα φιαλίδιο περισσότερο, αυτό τώρα θα εξεταστεί. Δεν μπορεί να το πει κανείς τι ποσότητα ήταν.

Στη γερμανική βιβλιογραφία δεν αναγράφεται πουθενά ότι η κεταμίνη σκοτώνει. Η κεταμίνη δεν σκοτώνει, έχει μεγάλο ιατρικό φάσμα. Αν ένας άνθρωπος δώσει τη δόση των 50 mg, η θανατηφόρα δόση θα ήταν 5000 mg. Αυτές οι ποσότητες δεν κυκλοφορούν στην αγορά, δεν μπορεί να το προμηθευτεί κανείς αυτό. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.

Εγώ πιστεύω ότι αν έχει δοθεί από πρώτο, δεύτερο, τρίτο άτομο είναι πολύ πιο λίγη απλώς φαίνεται πολύ μεγάλη γιατί υπάρχει ο όγκος ανακατανομής στο μεταθανάτιο δείγμα.

Η κεταμίνη, γιατί και εγώ χορηγώ εδώ και 13 χρόνια, και κανένας δεν έχει πεθάνει σε εμένα και δεν έχω ακούσει να έχει πεθάνει κανείς άλλος από κεταμίνη».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ηχητικό ντοκουμέντο από τη στιγμή του επεισοδίου της Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Η Τζωρτζίνα βασανίστηκε πολλαπλά» – Με νέο επιχείρημα η πλευρά Πισπιρίγκου