ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Κατέπλευσε σκάφος με 19 Τούρκους - Δηλώνουν υποστηρικτές του Γκιουλέν

Θρίλερ στην Ελαφόνησο: Κατέπλευσε σκάφος με 19 Τούρκους - Δηλώνουν υποστηρικτές του Γκιουλέν
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυτελές σκάφος ξεκίνησε νύχτα από τα τουρκικά παράλια

Τελικός προορισμός των Τούρκων ήταν η Ιταλία

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται η άφιξη σκάφους με Τούρκους πολίτες, οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν και έφτασαν αργά το βράδυ της Τετάρτης στην Ελαφόνησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πολυτελές σκάφος ξεκίνησε νύχτα από τα τουρκικά παράλια, ωστόσο, λόγω μηχανικού προβλήματος αγκυροβόλησε στο νησί.

Τελικός προορισμός των Τούρκων ήταν η Ιταλία. Ωστόσο, οι κακές καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με το μηχανικό πρόβλημα, δεν τους επέτρεψε να συνεχίσουν το ταξίδι. Έτσι κατέληξαν στο λιμάνι της Ελαφονήσου, από όπου ζήτησαν βοήθεια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι στο σκάφος επέβαιναν οχτώ άντρες, έξι γυναίκες και πέντε παιδιά. Οι ελληνικές Αρχές τους έκαναν έλεγχο και τότε κάποιοι εξ αυτών δήλωσαν υποστηρικτές του Γκιουλέν, με αποτέλεσμα να ασχοληθούν με την υπόθεση «ειδικές» υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ανάμεσα στους 19 αφιχθέντες υπήρξαν κάποιοι που δήλωσαν κρατικοί αξιωματούχοι. Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ο οποίος έδωσε εντολή να ανατεθεί η έρευνα στην Αστυνομία.