ΕΛΛΑΔΑ

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο σε καρέκλα στο «Παπανικολάου» - Ξεσπά η αδερφή του 43χρονου

Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο σε καρέκλα στο «Παπανικολάου» - Ξεσπά η αδερφή του 43χρονου
O θάνατος του 43χρονου άνδρα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει την οργή της οικογένειάς του
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

O θάνατος του 43χρονου άνδρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει την οργή της οικογένειάς του

Οργισμένοι εμφανίζονται οι συγγενείς του 43χρονου άνδρα που άφησε την τελευταία του πνοή σε μια καρέκλα στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη ενώ νωρίτερα είχε λάβει εξιτήριο από το ιατρικό προσωπικό.

«Τον παίρνει το ασθενοφόρο και τον πάει στο Παπανικολάου. Από εκεί όλα μετά χαθήκανε, εξαφανιστήκανε, δεν ξαναείδα τον αδελφό ποτέ, δεν πρόλαβα να πω τίποτα, μόνο στο τηλέφωνο που πρόλαβα και του μίλησα που μου λέει: ‘Αδελφή πονάω’» είπε στο MEGA η αδελφή του άτυχου άνδρα για όσα συνέβησαν το βράδυ της 1ης Απριλίου όταν ο 43χρονος πήγε στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» με έντονο πόνο στο πόδι.

«Ο αδελφός μου είχε έναν έντονο πόνο στο πόδι του, έντονο πολύ. Μας πήρε τηλέφωνο, ‘πονάω’, μου λέει» συνέχισε η αδερφή του 43χρονου. Σύμφωνα με την οικογένεια του άνδρα στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» τον εξέτασε χειρουργός ο οποίος αποφάνθηκε πως δεν είχε κάτι σοβαρό και ότι μπορούσε να φύγει λέγοντας του «είσαι περδίκι μπορείς να φύγεις».

Ο 43χρονος αρνήθηκε να αποχωρήσει και επέλεξε να καθίσει σε καρέκλα στον θάλαμο με τα Επείγοντα του «Παπανικολάου» εκεί, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα με τους συγγενείς του να τον αναζητούν μάταια στα τηλέφωνα.

Τον βρήκαν νεκρό μετά από 12 ώρες

Ο 43χρονος εξετάστηκε από τον γιατρό στις 23.30 το βράδυ της 1ης Απριλίου με τους συγγενείς του να καταγγέλλουν ότι η σορός του εντοπίστηκε 12 ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 11 το πρωί της άλλης μέρας, όταν δηλαδή άλλαξε η βάρδια του ιατρικού προσωπικού.

Από τα έως τώρα ευρήματα της νεκροψίας, πιθανό σενάριο συνιστά η πνευμονική εμβολή, δηλαδή θρόμβος ο οποίος ξεκίνησε από τα κάτω άκρα, έφτασε στους πνεύμονες και απέφραξε την αιμάτωσή τους.

«Στη νεκροψία – νεκροτομή προέκυψαν κάποιες αλλοιώσεις. Η πιο πιθανή αιτία είναι η πνευμονική εμβολή», δήλωσε στο MEGA ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Πήγε το βράδυ της 1ης Απριλίου γιατί πονούσε το πόδι του. Έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα του γιατί είχε κάποιες πληγές. Δόθηκε το οκ να γυρίσει σπίτι, ο ίδιος ήθελε να παραμείνει για να γίνουν περαιτέρω εξετάσεις. Η διαγνωστική διερεύνηση δεν πρέπει να ολοκληρώθηκε. Δεν υπάρχει διάγνωση. Όπως προκύπτει από τις περιγραφές έφυγε αδιάγνωστος αυτός ο άνθρωπος. Θα πάρουμε το φάκελο και θα δούμε τι έγινε ακριβώς. Από τη νεκροτομή φαίνεται ότι δεν έγινε ούτε εξέταση αίματος», ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης.

«Κάναμε τη νεκροτομή, έχουμε κάποια εικόνα για την αιτία θανάτου. Περιμένουμε την επαλήθευση από τα εργαστήρια. Το πιθανότερο σενάριο είναι αυτό της πνευμονικής εμβολής» κατέληξε ο κ. Γαλεντέρης.

Μπλέξιμο και με τον κορονοϊό

Όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς του, δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο του κορονοϊού καθώς ο 43χρονος δεν υποβλήθηκε σε rapid τεστ κατά την είσοδό του στο νοσοκομείο. «Δεν του κάνανε καμία εξέταση, δεν του κάνανε ούτε το Covid που είναι το πρωτόκολλο. Δηλαδή απαράδεκτο αυτό το πράγμα» λένε χαρακτηριστικά.

Αρχικά, μάλιστα, οι γιατροί του νοσοκομείου «Παπανικολάου» δεν επέτρεπαν να γίνει η αναγνώριση της σωρού, καθώς διαπίστωσαν πως ο 43χρονος ήταν θετικός στον κορονοϊό αν και οχτώ ημέρες αργότερα και αφού υπήρξε παρέμβαση εισαγγελέα διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή η οποία, σύμφωνα με την αδελφή του, έδειξε πως τελικά δεν νοσούσε με κορονοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα του 43χρονου -«Βλέπω τον γιο μου στον ύπνο μου να ξεψυχά σε μια καρέκλα»