ΕΛΛΑΔΑ

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη στο άκουσμα της ποινής: Τα ισόβια να είναι μια ζωή μέσα στις φυλακές

Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη στο άκουσμα της ποινής
Ξέσπασε η μητέρα της Τοπαλούδη στο άκουσμα της ποινής
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Με χειροκροτήματα αντέδρασε το ακροατήριο, στην εκφώνηση της απόφασης, με την πρόεδρο να αναφωνεί: «Παρακαλώ! Δεν είμαστε σε θέατρο!».

Ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη μετά το άκουσμα της ποινής των δύο δολοφόνων της κόρης της.

Η Κούλα Αρμουτίδου βγήκε από την πόρτα του Μικτού Ορκωτου Εφετείου και έπεσε στις αγκαλιές των γυναικών που βρίσκονταν απέξω για να συμπαρασταθούν. «Καμία άλλη δολοφονημένη», φώναζε το πλήθος μαζί με την μητέρα της Τοπαλούδη.

«Να κάνετε άντρες με μπέσα, με αξιοπρέπεια, μην δολοφονείτε τα παιδιά μας. Από 600 γραμμάρια τα κάνουμε δύο μέτρα κοπελάρες με ηθικές αξίες για να έρχονται δύο τσογλαναράδες, ο Ροδίτης και ο Αλβανός και να σπείρουνε τον πόνο μέσα στην οικογένειά μου. Εδώ και τώρα αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Τα ισόβια να είναι μια ζωή μέσα στις φυλακές», είπε.

«Εν μέρει αισθάνομαι δικαιωμένη, εν όλω όχι. Θα κάτσουν 20 χρόνια και θα βγουν. Εδώ και τώρα αλλαγές στο Ποινικό Κώδικα. Πολύ θα παρακαλέσω τον Πρωθυπουργό να ακούσει εμάς τις μάνες των δολοφονημένων παιδιών. Δεν μπορεί μόνο οι δολοφόνοι να έχουν δικαιώματα», τόνισε στη συνέχεια η Κούλα Αρμουτίδου-Τοπαλούδη, μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.

«Δικαίωση στιγμιαία. Ήταν το ανώτατο που μπορούσε να επιβληθεί. Τέτοια ειδεχθή εγκλήματα θα πρέπει να καταδικάζονται σε όσους βαθμούς και να πάνε κάποιοι», τόνισε ο Γιάννης Τοπαλούδης και ευχαρίστησε ονομαστικά τα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Υπένθυμίζεται ότι ισόβια και δεκαπέντε έτη κάθειρξης ήταν η ετυμηγορία τακτικών και λαϊκών δικαστών του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, που δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στους δύο κατηγορουμένους για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο το Νοέμβριο του 2018.

Διαβάστε επίσης:

Ισόβια και 15 χρόνια στους δολοφόνους της Τοπαλούδη