ΕΛΛΑΔΑ

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα μας ζητά να μιλήσουμε με τα παιδιά για το bullying

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα μας ζητά να μιλήσουμε με τα παιδιά για το bullying

Μία συζήτηση με την ψυχολόγο Μαρίνα Μόσχα αναφορικά με την αύξηση περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων, το bullying, τις ευθύνες της κοινωνίας και τον ρόλο των social media στο πρόβλημα.

Κάθε μέρα γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών βίας μεταξύ ανηλίκων. Μία απλή αναζήτηση στο Google αρκεί για να δημιουργηθεί ένα ψηφιδωτό από επιθέσεις, εκφοβισμούς, ξυλοδαρμούς και αίμα. Δίψα για δύναμη και επιβολή στον αδύναμο. Έφηβοι που λύνουν τις διαφορές τους με μαχαίρια, που οδηγούνται στο νοσοκομείο, που βιντεοσκοπούν τις αποτρόπαιες πράξεις τους, είτε για «φιγούρα» είτε για «επιβεβαίωση». Έφηβοι που αλλάζουν ρόλους με ευκολία σε αυτόν τον φαύλο κύκλο της βίας: Άλλες φορές στον ρόλο του θύτη και άλλες στον ρόλο του θύματος. Από τα Σεπόλια στην Καισαριανή και από εκεί στη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κρήτη. Γονείς που τρέμουν για τα παιδιά τους, γονείς που αδιαφορούν και μία Πολιτεία «μουδιασμένη» που δεν τολμάει να πάρει την ευθύνη. Διότι αυτή είναι μία κατάσταση που μας αφορά όλους.

Η ψυχολόγος Μαρίνα Μόσχα μίλησε στο Ratpack σχετικά με το ζήτημα που μαστίζει την κοινωνία και μεταξύ άλλων αναφερθήκαμε στο κατά πόσο τα social media γιγαντώνουν το πρόβλημα, στο πού βρίσκονται οι ρίζες του προβλήματος και στο τι πρέπει να κάνει η κοινωνία ώστε να βάλεις τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων