ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Ψάχνουμε τον πατέρα για την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά

Χαμόγελο του παιδιού στο Newsbomb: Πίσω από την αρπαγή του 6χρονου στην Κηφισιά βρίσκεται ο πατέρας
Για την υπόθεση έχει ενεργοποιηθεί Amber Alert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».
INTIME NEWS / Φωτογραφία Αρχείου

Επί ποδός βρίσκονται οι Αρχές μετά από την απαγωγή 6χρονου παιδιού στην Κηφισιά.

Ένα θρίλερ είναι σε εξέλιξη από το βράδυ της Τρίτης με την υπόθεση αρπαγής ενός 6χρονου αγοριού από την περιοχή της Κηφισιάς. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν άμεσα με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί και ο μηχανισμός Amber Alert. Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την υπόθεση, για το πού στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας αλλά και το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την απαγωγή.

Μιλώντας για το πιθανότερο σενάριο στην εξαφάνιση του παιδιού ο ίδιος ανέφερε ότι εξετάζεται «το ενδεχόμενο πίσω από την αρπαγή του παιδιού να βρίσκεται ο πατέρας του που είναι Νορβηγός και σε διάσταση με την μητέρα του παιδιού» ενώ τόνισε ότι ερευνάται και «το ενδεχόμενο να φύγει εκτός Ελλάδος το παιδί αφού ο πατέρας του μένει στη Νορβηγία».

Για την κινηματογραφική απαγωγή του εξάχρονου ο ίδιος είπε: «Είναι ένας μαφιόζικος τρόπος, ένας κουκουλοφόρος εμφανίστηκε ως άγνωστος άνδρας μπήκε στο σπίτι του παιδιού και άρπαξε από το σπίτι του τον 6χρονο μπροστά στα μάτια της γιαγιάς του».

«Είναι μια φρίκη για το παιδί, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την καθημερινότητα από ένα παιδί με αυτόν τον τρόπο», τόνισε.

Ο ίδιος μιλώντας για τους γονείς του 6χρονου ανέφερε ότι «το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, μιλάμε για έναν πατέρα με νορβηγική υπηκοότητα και μόνιμο κάτοικο Νορβηγίας, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για ορισμένα δικαστικά θέματα που αφορούν την επιμέλεια του παιδιού».

Και πρόσθεσε ότι «υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «σε χώρες του εξωτερικού δεν είναι πρωτόγνωρο κάποιος πατέρας να έχει κάνει αυτή τη κίνηση, για τα ελληνικά δεδομένα όμως είναι μια ασυνήθιστη διαδικασία»

Σύμφωνα με τον Κώστα Γιαννόπουλο, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ειδοποιήσει όλες τις χώρες, «έχουμε κινητοποιήσει τους πάντες. Ελπίζουμε να έχουμε κάνει γρήγορα, να έχουμε προλάβει την πιθανή διαφυγή από την Ελλάδα. Πρέπει να αποκατασταθεί η νομική και η ηθική πράξη».

«Εμείς στο "Χαμόγελο του Παιδιού", προσπαθούμε να κρατάμε τη μητέρα σε μια ισορροπία», συμπλήρωσε.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανέφερε ότι: «Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, η 25η Μαΐου, αυτό το παιδί να είναι κίνητρο ώστε να κινητοποιηθούν όλοι, να επαγρυπνούν και να συμμετέχουν σε τυχόν μελλοντικές αναζητήσεις».

Τι λέει η πλευρά της μητέρας του παιδιού

Νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού περιέγραψε στην τηλεόραση του OPEN τη στιγμή της αρπαγής. «Όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε. Το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν», είπε.

Για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί και οι συνοριακές αρχές «γιατί είναι πολύ πιθανό να γίνει προσπάθεια να βγάλουν το παιδί στο εξωτερικό».

Όπως είπε στο ΟΡΕΝ ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου «δυστυχώς το σπίτι δεν είχε κάμερες. Από τα γειτονικά ακίνητα όμως υπάρχει υλικό. Η πληροφορία είναι ότι υπήρχε βαν, ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας άνδρας έως 45 ετών και η έρευνα προχωράει. Ο δράστης ήταν λίγο πιο παχύς και με ύψος 1,80μ.».

Ερωτηθείς για τον πατέρα του 6χρονου ο δικηγόρος είπε ότι «έχει νορβηγική υπηκοότητα, είναι μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας, είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για τα μεταξύ τους δικαστικά θέματα για την επιμέλεια του παιδιού. Υπήρξε έντονη διαμάχη για το αν θα πρέπει να μείνει το παιδί στην Ελλάδα».

Κατά την άποψή του τέλος για το πού θα πρέπει να κινηθούν οι έρευνες είπε ότι «προηγούνται οι ενδοοικογενειακές προστριβές, είναι προτεραιότητα να εξεταστεί αυτό, αλλά δεν πρέπει να αποκλείονται πιθανότητες για να μην μειώνουμε το φάσμα των ερευνών».

Το Αmber Alert με αφορμή την εξαφάνιση του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από την Κηφισιά σήμανε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 24/05/22, βραδινές ώρες εξαφανίστηκε από την Κηφισιά ,ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) 6 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.), στις 24/05/22 και προχώρησε στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS. Ο Πέντερσεν (επ.) Ράινερ Τζέισον (ον.) έχει κόκκινα μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1.10 και βάρος 15 κιλά. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε παντελόνι φόρμας, άσπρη κοντομάνικη μπλούζα και γκρι κάλτσες. Έχει φακίδες στο πρόσωπο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις», σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση.

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης

«Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000»

email:116000@hamogelo.gr»

Το νοικιασμένο βαν και οι έρευνες για δύο άντρες

Με ένα νοικιασμένο λευκό βαν έγινε η αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν από τη μονοκατοικία όπου ζει με τη μητέρα του στην οδό Σειρήνων στην Κηφισιά.

Την ώρα της αρπαγής το αγόρι βρισκόταν στο σπίτι με τη γιαγιά του. Δράστες ήταν δύο άντρες που έβαλαν το παιδί μέσα στο λευκό βαν και εξαφανίστηκαν. Λίγη ώρα μετά το περιστατικό το νοικιασμένο βαν επεστράφη στην εταιρεία από όπου είχε μισθωθεί.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το παιδί ζούσε με τη μητέρα του ύστερα από την απόφαση των γονιών του να χωρίσουν. Το διάστημα που το ζευγάρι ήταν μαζί, το παιδί ζούσε στη Νορβηγία. Μετά το χωρισμό η μητέρα το πήρε και εγκαταστάθηκε μαζί του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κηφισιά.

Έκτοτε ξεκίνησε η διαμάχη μεταξύ πατέρα και μητέρας για την επιμέλεια του 6χρονου. Στο μικροσκόπιο των ελληνικών Αρχών για την αρπαγή έχουν μπει δύο άντρες από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού.

Την ίδια ώρα, σήμα με τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν έχει σταλεί από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που γίνεται για τον εντοπισμό του παιδιού που έπεσε θύμα αρπαγής από την περιοχή της Κηφισιάς.

Στόχος των Αρχών είναι σε περίπτωση που κάποιος προσπαθήσει να βγάλει το αγόρι εκτός Ελλάδας να γίνει άμεσα αντιληπτός. Οι αρμόδιες υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την υπόθεση αρχικά θα επιχειρήσουν να διαπιστώσουν εάν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην εξαφάνιση ο πατέρας του παιδιού. Ήδη γίνεται μία προσπάθεια να εντοπιστεί ο πατέρας για να διαλευκανθεί εάν το παιδί βρίσκεται μαζί του ή όχι.

Σχετικές ειδήσεις