ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Δημοσκοπήσεις: Οι πολίτες παίρνουν θέση για φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας, όπως η ακρίβεια και πόσο έχει επηρεάσει την κατανάλωση, αλλά και για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια.

Οι συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, η αγορά αγαθών και η χρήση του αυτοκινήτου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία φαίνεται πως είναι από τα θέματα που ανησυχούν τους πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα που διενέργησε η Marc για λογαριασμό του ΑΝΤ1, το δεύτερο μέρος της οποίας παρουσιάστηκε την Τετάρτη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1,

Σύμφωνα με την έρευνα, 6 στους 10 πολίτες από εκείνους που συμμετείχαν στην έρευνα, δε βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον και ανησυχούν για τα χειρότερα.

Όσον αφορά τον περιορισμό κατανάλωσης αγαθών, η έρευνα δείχνει πως σε διάφορα αγαθά όπως η ένδυση το 67,3% έχει περιορίσει την κατανάλωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα είδη διατροφής ανέρχεται στο 57,6%. Το 54% έχει περιορίσει τη χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου ενώ το 53,4% την κατανάλωση ρεύματος.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, το 47,6% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα συνεχίσει ως έχει, με το 23,6% να θεωρεί ότι θα κλιμακωθεί επικύνδυνα και το 23,3 να ελκπίζει σε αποκλιμάκωση.

Όσον αφορά το ζήτημα της αστυνομίας στα Πανεπιστήμια, το 62,1% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ, και το 34% κατά, με τα μεγαλύτερα ποσοστά υποστηρικτών να βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα, 35 ετών και άνω, ενώ οι μικρότερες ηλικίες, 18-34 ετών, φαίνεται να είναι... σχεδόν διχασμένες για το μέτρο αυτό.

Διαφοροποιήσεις σχετικά με την άποψη για την αστυνομία στα πανεπιστήμια υπάρχουν και ανάλογα με βάση την ψήφο στις προηγούμενες εκλογές.

Δείτε επίσης το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Marc: Στο 9,9% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ - Η ακρίβεια ανησυχεί τους πολίτες