ΕΛΛΑΔΑ

Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ζαχάροβα: Δεν φταίμε για την όξυνση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Διπλωματικές πηγές για δηλώσεις Ζαχάροβα: Δεν φταίμε για την όξυνση στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας

Με ψυχραιμία απάντησε η Αθήνα στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, ανέβασε για μια ακόμη φορά τους τόνους απέναντι στην Ελλάδα, με διπλωματικές πηγές να παίρνουν άμεσα θέση.

Σύμφωνα με αυτές, η Αθήνα δεν φέρει καμία ευθύνη για την όξυνση των σχέσεων με την Μόσχα, τονίζοντας παράλληλα πως οι εν λόγω δηλώσεις δυστυχώς αποτελούν μια περαιτέρω όξυνση στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας.

Οι δηλώσεις Ζαχάροβα - «Πυρά» κατά Μητσοτάκη

Νωρίτερα, επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχαρόβα, μετά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο.

Η Ζαχάροβα σημείωσε ότι «η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί από τους πρώτους στο αντιρωσικό μέτωπο».

Παράλληλα χαρακτήρισε τουλάχιστον «ατυχή» την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη, όταν παρομοίασε τους υπερασπιστές της πόλης με το Μεσολόγγι.

«Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών», είπε η Μαρία Ζαχάροβα, όπως μεταδίσει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς. Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το Τάγμα Αζόφ», σημείωσε η Μαρία Ζαχάροβα.

Σχετικές ειδήσεις