ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο – Η δραματική έκκληση της μητέρας του και η νέα φωτογραφία

Κηφισιά: Ώρες αγωνίας για τον 6χρονο – Η δραματική έκκληση της μητέρας του και η νέα φωτογραφία
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ από το σπίτι του στην Κηφισιά
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της αρπαγής του 6χρονου Ράινερ από το σπίτι του στην Κηφισιά

Χωρίς τέλος είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό του 6χρονου Ράινερ του μικρού αγοριού που έπεσε θύμα αρπαγής από κουκουλοφόρο μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά το βράδυ της Τρίτης.

Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών ακόμα και στα σύνορα καθώς υπάρχει ο φόβος να επιχειρηθεί η έξοδος του παιδιού από την Ελλάδα, καθώς υπάρχει διαμάχη των γονέων του – ο πατέρας του είναι Νορβηγός – για την επιμέλειά του, ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια πληροφορία για το πού βρίσκεται ο 6χρονος.

Από την πλευρά της η μητέρα του αγοριού απηύθυνε δραματική έκκληση μέσα από το MEGA: «Το μόνο που θέλω είναι να βρεθεί το παιδί μου. Κάνω έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι να ενημερώσει τις αρχές. Κάνω μια έκκληση σε όποιον έχει κάνει αυτήν την πράξη σας παρακαλώ να τον επιστρέψετε σπίτι μας για το καλό του παιδιού μου».

Εντωμεταξύ το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχώρησε σε επικαιροποίηση της φωτογραφίας του 6χρονου Ράινερ προκειμένου να ανταποκρίνεται στην εικόνα που έχει σήμερα το μικρό αγόρι.

Κηφισιά: Αυτό είναι το βαν που οι δράστες άρπαξαν τον 6χρονο Ράινερ

Κάμερες από τα γειτονικά σπίτια έχουν καταγράψει καρέ-καρέ την αρπαγή του 6χρονου. Σε βίντεο που παρουσιάστηκε στο MEGA φαίνεται να κινείται στο δρόμο ένα λευκό βαν, μέσα στο οποίο έβαλε το παιδί, ο άνθρωπος που το άρπαξε σύμφωνα με την γιαγιά του.

«Φορούσε κουκούλα, μπλε μπλούζα και άσπρο παντελόνι. Οι κάμερες τον έχουν καταγράψει. Άντρας περίπου 40 ετών, με βάρος λίγο περισσότερο από το κανονικό, αλλά φορούσε κουκούλα».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το βαν νοικιάστηκε στο όνομα συγγενικού προσώπου του πατέρα του 6χρονου πριν από λίγες ημέρες. Το παρέλαβαν από το αεροδρόμιο και μετά την απαγωγή το εγκατέλειψαν σε υποκατάστημα της εταιρίας στη λεωφόρο Συγγρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας του 6χρονου αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και οι αστυνομικοί θεωρούν απίθανο να ήταν ο άντρας με την κουκούλα που έτρεξε γρήγορα. Εάν ο πατέρας βρίσκεται πίσω από την απαγωγή του 6χρονου, τότε θα πρέπει να υπήρχε συνεργός.

«Ψάχνει» τον πατέρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ο πατέρας του 6χρονου Ράινερ τα ίχνη του οποίου αναζητούν οι ελληνικές Αρχές είναι από την Νορβηγία. Για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο να είναι εκείνος που άρπαξε το παιδί.

«Ο μπαμπάς είναι Νορβηγός, μόνιμος κάτοικος Νορβηγίας. Εμείς έχουμε από χθες στείλει επιστολή και στον ίδιο και στους δικηγόρους του, αλλά δεν έχουμε λάβει το παραμικρό στίγμα», λέει ο δικηγόρος της μητέρας.

Ο πατέρας του 6χρονου, βρίσκεται στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», σημείωσε ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

«Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν».

Την κατηγορεί για απαγωγή του παιδιού

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος βρίσκεται στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και περιμένει να να ολοκληρωθεί η διαδικαστική διαμάχη. Μάλιστα όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό», δήλωσε ο πατέρας.

Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, η μητέρα του παιδιού υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι, πίσω από την αρπαγή του παιδιού της, πιθανολογεί πως βρίσκεται ο πατέρας του, με τις Αρχές πάντως να ερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Σχετικές ειδήσεις