ΕΛΛΑΔΑ

Τι άλλο θα δούμε μετά την αύξηση και στο νερό που πίνουμε;

Τι άλλο θα δούμε μετά την αύξηση και στο νερό που πίνουμε;

Θα πούμε το νερό, νεράκι. Και όλα αυτά με «στιλ... οικολογικό».

Αύξηση, αύξηση, αύξηση, παντού. Τα πάντα γύρω μας ακριβαίνουν και πλέον η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Η βενζίνη αγγίζει τα 2.5 ευρώ το λίτρο, το σουβλάκι έχει γίνει πολυτελές γεύμα, ο λογαριασμός του ρεύματος αρκεί από μόνος του για να σε στείλει στα επείγοντα του νοσοκομείου και τα ψώνια στο supermarket είναι το νέο shopping therapy: «Μία ματιά μπήκα να ρίξω και θα φύγω».

Μέσα σε όλα ήρθε και ένα νέο χαστούκι. Αυτή τη φορά ακριβαίνει το εμφιαλωμένο νερό και όλα αυτά για το... καλό μας. Συγκεκριμένα οι πλαστικές συσκευασίες των προϊόντων που περιέχει PVC, θα επιβαρύνονται με τέλος ανακύκλωσης από την 1η Ιουνίου. Ο νέος φόρος που θα δούμε στις αποδείξεις έχει οικολογικό χαρακτήρα και θα ανέρχεται σε 0,08 (8 λεπτά του ευρώ) για κάθε προϊόν.

Μάλιστα αυτή η αύξηση θα παρασύρει και την τιμή του εμφιαλωμένου νερού. Το τέλος θα είναι ύψους 8 λεπτών ανά συσκευασία και αφορά τα πλαστικά μπουκάλια ανά τεμάχιο. Η τελική αύξηση που θα φτάνει στην τσέπη του καταναλωτή θα είναι περίπου στα 10 λεπτά καθώς το τέλος αφορά τις τιμές προ ΦΠΑ.

Διαβάστε αναλυτικά τι θα γίνει με το νερό στο Ratpack.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων