ΕΛΛΑΔΑ

Γιατί πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι μπροστά στην ευλογιά των πιθήκων

Γιατί πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι μπροστά στην ευλογιά των πιθήκων

Έχει μέσα ζώα, Αφρική κι έχει προηγηθεί μια πανδημία. Δηλαδή βασικά συστατικά για ένα post apocalyptic θρίλερ τύπου “28 Days Later”, αλλά πολλοί είναι αυτοί που έχουν μπερδέψει την πραγματικότητα με τη φαντασία.

Μετά από 2+ χρόνια πανδημίας και χιλιάδες νεκρούς, αναστολές εργασίας, καραντίνες, lockdown, στερήσεις προσωπικών ελευθεριών, διαδηλώσεις, κατακλυσμιαίες αλλαγές στα εργασιακά, οικονομική αβεβαιότητα κλπ, τα νεύρα όλων μας δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε είναι ένα κακό remake μιας νέας πανδημίας. Εντάξει, ο άνθρωπος είναι παράξενο ζώο και η απομάκρυνσή του από τη φύση έχει αδυνατίσει κάπως το ένστικτο της αυτοσυντήρησης και βρήκε αυτό που έχει ανάγκη λιγότερο.

Για αρκετό κόσμο εκεί έξω η καλλιέργεια ενός κλίματος αβεβαιότητας και τρόμου μάλλον είναι σκοπός της ζωής του. Δεν υπάρχει κανένα νόημα σε αυτό το σημείο να αναζητηθούν σενάρια που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους σε μια τέτοια συμπεριφορά, η ψυχιατρικοποίηση και η αναζήτηση θεωριών συνωμοσίας μόνο ενισχύει αυτές τις συμπεριφορές. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον να δούμε τι γίνεται με τη διαβόητη Ευλογιά των Πιθήκων.

Διαβάστε περισσότερα στο Ratpack.gr

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων