ΕΛΛΑΔΑ

Κηφισιά: Στη Νορβηγία βρέθηκε ο μικρός Ράινερ που έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι του

Κηφισιά: Στη Νορβηγία βρέθηκε ο μικρός Ράινερ που έπεσε θύμα αρπαγής από το σπίτι του
Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον 6χρονο που έπεσε θύμα αρπαγής στην Κηφισιά
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για τον 6χρονο που έπεσε θύμα αρπαγής στην Κηφισιά

Στη Νορβηγία φέρεται να βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ ο οποίος έπεσε θύμα αρπαγής από άγνωστο άνδρα μέσα από το σπίτι του στην Κηφισιά.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με την Ελληνίδα δικηγόρο του πατέρα του 6χρονου, Πατρινιά-Μαρία Αδαμοπούλου, η οποία εξήγησε ότι «χθες, Τετάρτη, περίπου στις 6 το απόγευμα ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου έλαβε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι το παιδί είναι στη Νορβηγία. Εμένα μου κοινοποιήθηκε το email το οποίο τελικά είδα το πρωί σήμερα, Πέμπτη. Εγώ με τη σειρά μου προώθησα το email στο Χαμόγελο του Παιδιού και τις αρχές».

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδού που είχε εκδώσει Amber Alert για τον εντοπισμό του 6χρονου με τον Κώστα Γιαννοπουλο να λέει ότι μας πήραν τηλέφωνο το πρωί και μας είπαν ότι το παιδί είναι ασφαλές στη Νορβηγία.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο το άτομο που επικοινώνησε μαζί του ζήτησε να κατέβει η ανάρτηση του Amber Alert με τον ίδιο να απαντά ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Η πιθανότητα το παιδί να είναι στη Νορβηγία ήταν μια από τις σημαντικότερες εκδοχές που εξέταζαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί που ασχολούνται με την υπόθεση με τον κ. Γιαννόπουλο λίγες ώρες νωρίτερα να δηλώνει ότι το παιδί μπορεί να είναι ήδη στη Νορβηγία.

Όπως είχε περιγράψει ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού όλα συνέβησαν στις 20:40 το βράδυ της Τρίτης όταν «στο σπίτι του παιδιού εμφανίστηκε άγνωστος άνδρας που φορούσε κουκούλα και το άρπαξε από το σπίτι του». Όπως περιέγραψε ο ίδιος «το παιδί ήταν με τη γιαγιά του, άκουσε θόρυβο στην πόρτα, πήγε να δει ποιος είναι και τότε το άρπαξαν».

Μετά την αρπαγή του 6χρονου ο άνδρας που φορούσε κουκούλα έβαλε το αγόρι σε ένα λευκό βαν το οποίο κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Μετά την ενεργοποίηση και του Amber Alert η ΕΛΑΣ έστειλε σήμα με τη φωτογραφία και τα στοιχεία ταυτότητας του 6χρονου Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν σε όλα τα αεροδρόμια, λιμάνια και μεθοριακούς σταθμούς της χώρας, στο πλαίσιο της μεγάλης προσπάθειας που δυστυχώς δεν κατέστη αποτελεσματική το παιδί να εντοπιστεί μετά την αρπαγή του.

Η αντιδικία των γονέων του 6χρονου

Ο πατέρας του 6χρονου βρισκόταν στην Ελλάδα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και ξεκίνησε μία μαραθώνια δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του για την επιμέλεια του παιδιού.

«Είναι αντιδικία διετίας, η οποία έχει κριθεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό όσον αφορά στα ελληνικά αστικά δικαστήρια, που έχουν κρίνει και πρωτόδικα και εφετειακά ότι το συμφέρον του παιδιού είναι να παραμείνει στην Ελλάδα με τη μητέρα του», είχε εξηγήσει ο δικηγόρος της μητέρας του 6χρονου, Χρήστος Οικονομάκης.

Το πρώην ζευγάρι ζούσε μαζί στη Νορβηγία μέχρι το 2018, όταν και αποφάσισε να χωρίσει. Εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη, ανταλλάσσοντας μηνύσεις. Μάλιστα, ο πατέρας έκανε πολλά αιτήματα για να επιστρέψει ο γιος του στη Νορβηγία, με τη μητέρα να μην ανταποκρίνεται.

«Προ δύο εβδομάδων, εκδόθηκε διάταξη του εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών επί μηνύσεως του πατέρα κατά της μητέρας, με την οποία ο εισαγγελέας έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς έκρινε ότι δεν υπάρχουν παράνομες πράξεις της μητέρας. Και 15 μέρες μετά, έγινε αυτό το συμβάν».

Την κατηγορεί για απαγωγή του παιδιού

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

«Στην πραγματικότητα, θα ήταν σχεδόν αδύνατο να χάσω αυτή την υπόθεση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι είμαι Νορβηγός και όχι Έλληνας. Και δεν είμαι μητέρα». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος βρίσκεται στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο και περιμένει να να ολοκληρωθεί η διαδικαστική διαμάχη. Μάλιστα όπως ο ίδιος υποστηρίζει, στη Νορβηγία η μητέρα κατηγορείται για την απαγωγή του γιου τους.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, η μητέρα πλαστογράφησε μέχρι και την υπογραφή του πατέρα, για να καταφέρει να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί και να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Έχω αποδείξεις για ψέματα και έχω αποδείξεις ότι έζησε μαζί μου. Έχω αποδείξεις σχεδόν για τα πάντα. Έχω γραπτή απόδειξη για όλα και τεκμηρίωση από παιδική μέριμνα, νηπιαγωγείο, υγειονομικό σταθμό», δήλωσε ο πατέρας.

Επί ελληνικού εδάφους, πάντως, το δικαστήριο αποφάσισε η επιμέλεια του παιδιού να παραμείνει στη μητέρα.

Σχετικές ειδήσεις