ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έβγαλαν τεφτέρια τα βενζινάδικα - «Βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητα 5 ευρώ»

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Έβγαλαν τεφτέρια τα βενζινάδικα - «Βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητα 5 ευρώ»
Στο «κόκκινο» οι τιμές στα καύσιμα
Pixabay

Τα «τεφτέρια» στα βενζινάδικα έχουν «πάρει φωτιά»

Τα τεφτέρια βγήκαν σε πρατήρια καυσίμων σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, καθώς η τιμή της αμόλυβδης όλο και πλησιάζει τα 2,50 ευρώ ανά λίτρο. Οι επαγγελματίες διευκολύνουν με αυτό τον τρόπο πελάτες, που δεν μπορούν να πληρώσουν λόγω των υψηλών τιμών. Βενζινοπώλες από όλη την χώρα μίλησαν στο Newsbomb.gr για την επαναφορά του τεφτεριού.

Ο Ιωάννης Παπαθεοδώρου, ο οποίος διατηρεί πρατήριο στη Ρόδο (αμόλυβδη 2,39 ευρώ ανά λίτρο), αναφέρει στο Newsbomb.gr ότι «έχουμε πελάτες που βάζουν βενζίνη και μπορεί να πληρώσουν μια φορά το μήνα. Το τεφτέρι λειτουργεί ακόμα εδώ σε εμάς», και συνέχισε κάνοντας τα παράπονα του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος του. «Μπορεί να αυξήθηκε ο τζίρος, αλλά μειώθηκε η κατανάλωση. Δίναμε τρεις τόνους και τώρα δίνουμε 1,5, ενώ έχουμε ένα σωρό έξοδα». Ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζει πως το νησί «χοχλάζει από κόσμο, αλλά δεν βγαίνουν, δεν πάνε πουθενά. Μένουν μέσα στα ξενοδοχεία, γιατί εκεί τα έχουν όλα πληρωμένα. Οι τουρίστες πηγαίνουν από το ξενοδοχείο στην παραλία και από την παραλία στο ξενοδοχείο».

Ο Βασίλης Λιναρδάτος με πρατήριο στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς (αμόλυβδη 2,34 ευρώ ανά λίτρο), δηλώνει στο Newsbomb.gr πως «το τεφτέρι μου είναι γεμάτο. Οι πελάτες βάζουν βενζίνη και έρχονται να την πληρώσουν μετά από 2 - 3 μέρες. Τους βοηθάμε και το κάνουμε αλλά μόνο σε πολύ γνωστούς πελάτες».

Στην Καβάλα ο κ. Γιώργος, υπάλληλος σε βενζινάδικο της περιοχής (αμόλυβδη 2,268 ευρώ ανά λίτρο) σχολίασε στο Newsbomb.gr ότι «δεν έχουμε τεφτέρι. Ο κόσμος ντρέπεται και δεν θέλει να μας πει να τα γράψουμε και να τα πληρώσει άλλη φορά. Έχουμε πελάτες που βάζουνε 5 ευρώ βενζίνη σε αυτοκίνητα που δεν είναι μικρού κυβισμού, ίσα ίσα για να μπορέσουν να τα πάνε στο σπίτι τους και να τα παρκάρουν. Αν χρειαστούν το αυτοκίνητο έρχονται και βάζουν άλλα 5 ευρώ. Είναι δύσκολη η κατάσταση, αλλά ο κόσμος είναι περήφανος και δεν θέλει να του γράψουμε τη βενζίνη, προτιμούν να δίνουν 5 και 10 ευρώ κάθε φορά».

«Πρωταθλητισμό» στην Ελλάδα η αμόλυβδη - Στο «κόκκινο» οι τιμές στα καύσιμα

Η Ελλάδα έχει τα αρνητικά πρωτεία σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega. Η χώρα μας κατέχει την πρώτη θέση στη μέση τιμή της βενζίνης, μεταξύ των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών.

Παρακάτω οι μέσες τιμές ορισμένων κρατών:

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ 2,37

ΔΑΝΙΑ 2,315

ΕΛΛΑΔΑ 2,267

ΟΛΛΑΝΔΙΑ 2,225

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2,154

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 2,016

ΓΑΛΛΙΑ 1,972

ΒΕΛΓΙΟ 1,967

ΙΣΠΑΝΙΑ 1,94

ΙΤΑΛΙΑ 1,873

ΑΥΣΤΡΙΑ 1,808

ΚΥΠΡΟΣ 1,670

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 1,577

Την ίδια ώρα, την επόμενη βδομάδα η μέση τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα θα φτάσει στα 2.30 ευρώ.

Σχετικές ειδήσεις