ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Ράινερ: Δεν άρπαξα το παιδί, το πήρα από τη μητέρα για να προστατέψω την υγεία του

μικρός ράινερ
«Η μητέρα του αρνείται να τον πάει στον γιατρό»

«Ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του» ανέφερε ο πατέρας του παιδιού

Στην Νορβηγία βρίσκεται μετά την αρπαγή του από τον πατέρα του ο μικρός Ράινερ, τον οποίο άρπαξε κουκουλοφόρος από το σπίτι του στην Κηφισιά, την ώρα που βρισκόταν με την γιαγιά του.

Ο πατέρας του παιδιού μίλησε το πρωί του Σαββάτου (28/5) στον ANT1 και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους άρπαξε το ίδιο του τον γιο από την μητέρα του.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν άρπαξε το παιδί, αλλά το πήρε για να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλειά του λόγω του ότι «η μητέρα του αρνείται να τον πάει στον γιατρό».

«Η μητέρα να πάει στο γιατρό και να δει την ψυχοσύνθεσή της», είπε ο πατέρας του 6χρονου και επανέλαβε ότι, «ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μητέρα του Ράινερ δεν τον αφήνει να δει το παιδί του, του οποίου έχει την πλήρη κηδεμονία.

«Έχω την πλήρη κηδεμονία του παιδιού και η μητέρα δεν με αφήνει να το δω» υποστήριξε ο πατέρας.

«Έχει δοθεί προσωρινή επιμέλεια»

Η θεία της μητέρας του παιδιού, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, εξήγησε από την πλευρά της πως, «δεν έχει ακόμα εκδικαστεί η οριστική επιμέλεια, έχει δοθεί προσωρινή επιμέλεια στη μητέρα».

Σημείωσε πως, «οι δικαστικές αποφάσεις βγήκαν μετά την αποχώρηση της μητέρας από τη Νορβηγία, με τη συναίνεση του πατέρα», αποχώρηση η οποία είχε συμφωνηθεί προφορικά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έχουν σταλεί μεταξύ των γονέων και τα οποία έχουν κατατεθεί στο δικαστήριο.

«Στα ελληνικά δικαστήρια ήταν παρών σε όλα τα δικαστήρια ο πατέρας, ενώ στα νορβηγικά έγιναν ερήμην της μητέρας, η οποία δεν ειδοποιήθηκε», είπε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι, «τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στην Ελλάδα από τον πατέρα, για να επιστραφεί το παιδί, με την αιτιολογία ότι είχε γίνει αρπαγή, απορρίφθηκαν. Έχουν καταφύγει δευτεροδίκως στον Άρειο Πάγο και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα».

Σχετικές ειδήσεις