ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η ληστεία του χρηματοκιβωτίου των 400 κιλών

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε η ληστεία του χρηματοκιβωτίου των 400 κιλών
Οι δράστες κινήθηκαν με σχέδιο
INTIME

Έτσι έδρασαν οι ληστές του χρηματοκιβωτίου – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η λεία τους   

Πλήρως οργανωμένα έδρασαν οι ληστές προκειμένου να αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο των 400 κιλών που άνηκε σε γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης.

Οι δράστες κινήθηκαν με σχέδιο γνωρίζοντας ότι ο επιχειρηματίας με την οικογένειά του απουσίαζαν σε επαγγελματικό ταξίδι στην Πάρο. Το Σάββατο που πέρασε, δηλαδή μια μέρα πριν τη ληστεία, κατάφεραν με άγνωστο τρόπο να μπουν στο σπίτι και να...στρώσουν το έδαφος για το μεγάλο κόλπο αφήνοντας ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες.

Μπαίνοντας στο σπίτι σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο των 400 κιλών και το πέταξαν από τον 6ο όροφο στο δρόμο, αφού πρώτα κατόρθωσαν να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να στρέψουν προς αντίθετη κατεύθυνση τις κάμερες ασφαλείας για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους. Στη συνέχεια το φόρτωσαν σε ένα σκούρου χρώματος αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο των δραστών συνοδευόταν από μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία η λεία των δραστών φτάνει το 1.000.000 ευρώ, αφού μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν 300.000 ευρώ μετρητά καθώς και κοσμήματα, ενώ από το σπίτι άρπαξαν δέκα ρολόγια αξίας 500.000 ευρώ.

Ποιος ήταν ο επιχειρηματίας

Ο επιχειρηματίας Διαμαντής Τζαμπάζης που δραστηριοποιείται στον χώρο των κατασκευών είναι ο επιχειρηματίας που έβαλαν στο στόχαστρό τους οι άγνωστοι διαρρήκτες που άνοιξαν το διαμέρισμά του στην οδό Μαρία Κάλας στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής και πήραν ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 400 κιλών το οποίο, μάλιστα, πέταξαν από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας.

Ο Διαμαντής Τζαμπάζης έχει γίνει, μάλιστα, και στο παρελθόν στόχος κακοποιών καθώς το καλοκαίρι του 1996 σε ηλικία 22 ετών, όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, είχε πέσει θύμα απαγωγής. Τότε οι δράστες ήταν τέσσερις με έναν εξ αυτών, ένας 18χρονος από την Αλβανία, να κλείνει ραντεβού στον 22χρονο γιο του επιχειρηματία Δημόκριτο Τζαμπάζη με πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει το αυτοκίνητό του.

Αντί, όμως, για ένα τέτοιο ραντεβού μπροστά στον νεαρό εμφανίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία απήγαγαν τον 22χρονο και τον μετέφεραν στην Αλβανία. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια στην απαγωγή συμμετείχαν ο υπάλληλος του πρατηρίου υγρών καυσίμων στο οποίο έβαζε βενζίνη ο νεαρός και άλλο ένα άτομο που μετέφερε τα λύτρα στην Αλβανία.

Οι απαγωγείς είχαν ζητήσει, τότε, 200 εκατομμύρια δραχμές το οποίο έριξαν στα 150 εκατομμύρια μετά από διαπραγματεύσεις, ποσό που τελικά πλήρωσε ο πατέρας του νεαρού Διαμαντή.

Τελικά οι απαγωγείς άφησαν τον 22χρονο στην Κέρκυρα ενώ το αυτοκίνητό του είχε βρεθεί μετά την απαγωγή σε χαράδρα στον εθνικό δρόμο Καστοριάς-Φλώρινας.