ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Καλύτερη η εικόνα στον Ασπρόπυργο – Λήξη συναγερμού για το Σχιστό

Φωτιά στο Σχιστό
Φωτιά τώρα: Αποτελεσματική η παρέμβαση της πυροσβεστικής τόσο στο μέτωπο στο Σχιστό όσο και στο μέτωπο στον Ασπρόπυργο
Newsbomb.gr / Λευτέρης Παρτσάλης

Φωτιά τώρα: Αποτελεσματική η παρέμβαση της πυροσβεστικής τόσο στο μέτωπο στο Σχιστό όσο και στο μέτωπο στον Ασπρόπυργο

Φωτορεπόρτερ: Λευτέρης Παρτσάλης

Μάχη με τη φωτιά σε δύο μέτωπα, αρχικά στο Σχιστό και στη συνέχεια στον Ασπρόπυργο, έδωσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Αττική με την έκβασή της να είναι θετική.

Τελευταία χρονικά ξέσπασε η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα στη θέση Ύψωμα Γκίκα στον Ασπρόπυργο σε χαμηλή βλάστηση με το γραφείο τύπου της Πυροσβεστικής να αναφέρει λίγο πριν τις 6 το πρωί ότι «πηγαίνει πολύ καλά» και είναι σχεδόν οριοθετημένη.

Στην περιοχή παραμένουν 21 πυροσβέστες με 10 οχήματα που σβήνουν και τις τελευταίες εστίες φωτιάς.

Ακόμα καλύτερη είναι η εικόνα με τη φωτιά στο Σχιστό που ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης με τους πυροσβέστες να δίνουν πολύωρη μάχη με τις φλόγες καταφέρνοντας λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα να την οριοθετήσουν και να μην υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Το ευχάριστο είναι ότι και στις δύο περιοχές δεν επικρατούν ισχυροί άνεμοι που να δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Σημειώνεται ότι σήμερα στην Αττική ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι υψηλός - κατηγορίας 3 – σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η οποία έχει βάλει στο «κίτρινο» άλλες οχτώ περιοχές της επικράτειας.

Η φωτιά στο Σχιστό

Η φωτιά στο Σχιστό ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ και πήρε γρήγορα διαστάσεις, με τους καπνούς να «πνίγουν» τις γύρω περιοχές. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής έσπευσαν άμεσα στο σημείο πέφτοντας στη μάχη της κατάσβεσης.

Το Newsbomb.gr βρέθηκεστην περιοχή του Σχιστού, με τον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη να μεταδίδει βίντεο και φωτογραφίες:

Δείτε βίντεο από τη φωτιά στο Σχιστό

Δείτε βίντεο από το Forecast Weather Greece:

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 53 Πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα και 13 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς η τροχαία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Καραολή και Δημητρίου από τους ύψος της Ποτάμου, στην Αθανασίου Διάκου από το ύψος της Δερβενακίων και στην οδό Λέλας Καραγιάννη από το ύψος της Ιεράς Οδού.

Σύμφωνα με την τροχαία, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε σε όλα τα σημεία που είχε διακοπεί.