ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Έτσι έγινε το τροχαίο με θύμα τον 18χρονο Παναγιώτη – Η αυτοψία του πραγματογνώμονα

Χαλάνδρι: Έτσι έγινε το τροχαίο με θύμα τον 18χρονο Παναγιώτη – Η αυτοψία του πραγματογνώμονα
Απαντήσεις για τις συνθήκες του τροχαίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 18χρονος στο Χαλάνδρι έδωσε ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς
Newsbomb.gr/Νίκος Χριστοφάκης

Απαντήσεις για τις συνθήκες του τροχαίου στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 18χρονος στο Χαλάνδρι έδωσε ο πραγματογνώμονας, Παναγιώτης Μαδιάς

Να εξηγήσει πώς το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 18χρονος Παναγιώτης, λίγες ώρες πριν να μάθει τις επιδόσεις του στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, έπεσε πάνω στα δέντρα στην οδό Παπανικολή στο Χαλάνδρι με αποτέλεσμα ο νεαρός να χάσει τη ζωή του, επιχείρησε το πρωί της Τετάρτης ο πραγματογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς.

«Βλέπουμε αμυδρά ίχνη περίπου 60-65 εκατοστά πριν προσεγγίσει το αυτοκίνητο το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας με φορά και κατεύθυνση προς Χαλάνδρι. Μετά βλέπουμε αναπήδηση του αυτοκινήτου στα 2 μέτρα και χτυπάει στον κορμό του δέντρου στη πόρτα του συνοδηγού» περιέγραψε ο κ. Μαδιάς το τροχαίο βάσει των ευρημάτων από το σημείο της πρόσκρουσης στο Χαλάνδρι.

Σύμφωνα με τον ίδιο «υφίσταται εμβολισμό το όχημα από την δεξιά πόρτα στον ζωτικό χώρο της καμπίνας. Ήταν τόσο δυνατή η πρόσκρουση που πήγε να αγγίξει και τα εσωτερικά τοιχώματα της αριστερής πόρτας. Η ταχύτητα πρόσκρουσης δεν ήταν μικρότερη των 85 χλμ την ώρα. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

Όπως τόνισε αυτού του είδους τα τροχαία δυστυχήματα είναι τα χειρότερα καθώς «σε αυτό το είδος των προσκρούσεων, με μικρής επιφανείας έκταση όπως είναι ο φωτιστικός μεταλλικός ιστός των 20 εκατοστών ή όπως ήταν ο κορμός αυτού του δέντρου των 35 περίπου εκατοστών, συντελείται μεγάλης έκτασης εμβολισμού του ζωτικού χώρου της καμπίνας».

Τροχαίο στο Χαλάνδρι: Το βίντεο-ντοκουμέντο

Σε βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα ο ALPHA έχει καταγραφεί το αυτοκίνητο του 18χρονου και το αυτοκίνητο του 20χρονου φίλου του που έχει συλληφθεί και κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος, να κινούνται σχεδόν παράλληλα με κατεύθυνση την Κηφισίας, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Λίγα μέτρα πιο κάτω, το αυτοκίνητο του 18χρονου εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στο δέντρο, το οποίο ξεριζώθηκε λόγω της σφοδρής σύγκρουσης.

Σχετικές ειδήσεις