ΕΛΛΑΔΑ

Στράτος Κόσμογλου: Κέρδισε χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ενώ πάλευε με τον καρκίνο

Στράτος Κόσμογλου: Κέρδισε χάλκινο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ενώ πάλευε με τον καρκίνο
Ο ιστιοπλόος Στράτος Κόσμογλου ήταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας
Facebook

Ο ιστιοπλόος Στράτος Κόσμογλου ήταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας

Θλίψη έχει σκορπίσει στον ελληνικό αθλητισμό η είδηση του θανάτου μόλις σε ηλικία 36 ετών του ιστιοπλόου Σράτου Κόσμογλου ο οποίος νοσούσε με καρκίνο.

«Ένας όμορφος, γλυκός και ευγενικός άνθρωπος ,ιστιοπλόος ,προπονητής δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Ο Στράτος Κοσμόγλου, ο Στράτος μας, έφυγε νωρίς. Ηταν μόλις 36. Αλλά ήταν μεγάλος πολεμιστής. Πολέμησε τον καρκίνο για τα παιδιά του , για το κορίτσι του και για τον ίδιο. Έχασε. Αλλά εμείς δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Πώς θα μπορούσε άλλωστε κάποιος να ξεχάσει τον Στράτο...» αναφέρει στον αποχαιρετισμό της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία.

Ο Στράτος Κόσμογλου, μάλιστα, σε μια μοναδική ένδειξη εσωτερικής δύναμης είχε λάβει μέρος τον Οκτώβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας αν και νοσούσε ήδη με καρκίνο και είχε καταλάβει την τρίτη θέση στα μικτά πληρώματα των tornado έχοντας στο πλευρό του την Μαρία Βογιατζοπούλου.

Ο άτυχος ιστιοπλόος ήταν και μεγάλος οπαδός της Μπάγερν Μονάχου με τα μέλη του συνδέσμου Fc Bayern Fanclub Macedonia -Greece να αποχαιρετούν τον «αδερφό» τους, «έναν πραγματικό μαχητή της ζωής». «Στράτο ο χαρακτήρας σου και η ζωντάνια σου θα μείνει για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μας. Σ’ ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να μοιραστούμε λίγες στιγμές κοντά σου. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει αδερφέ μας» καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Ο Στράτος Κόσμογλου με καταγωγή από την Πειραία ήταν πατέρας δύο παιδιών και δάσκαλος ιστιοπλοΐας.

Σχετικές ειδήσεις