ΕΛΛΑΔΑ

Τουρισμός για όλους - αίτηση tourism4all.gov.gr: Δικαιούχοι και κριτήρια

Tourism4all 2022: Ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά και ταβέρνες
Tourism4all 2022: Ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά και ταβέρνες
Unsplash

Τουρισμός για όλους 2022 - αιτήσεις στο tourism4all.gov.gr: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιους αφορά και ποια θα είναι τα κριτήρια

Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα ανοίξει η πλατφόρμα tourism4all.gov.gr, για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022, το οποίο περιλαμβάνει την ψηφιακή άυλη κάρτα, ύψους 150 ευρώ, σύμφωνα με την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα εισοδηματικά κριτήρια

Μιλώντας στο OT FORUM-Meta Living, η κυρία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες με εισοδηματικά κριτήρια που διαμορφώνονται ως εξής:

  • Ατομικό εισόδημα έως 16.000 ευρώ
  • Οικογενειακό εισόδημα 28.000 ευρώ, το οποίο θα προσαυξάνεται για κάθε ένα παιδί κατά 1.500 ευρώ.

Το πρόγραμμα προβλέπει μία άυλη ψηφιακή κάρτα, ύψους 150 ευρώ, την οποία κάθε δικαιούχος θα μπορεί να χρησιμοποιήσει για τη διαμονή του σε όποιο ξενοδοχείο ή όποιο κατάλυμα επιθυμεί, αλλά και για την πληρωμή τουριστικού πρακτορείου.

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι εφόσον είναι περισσότεροι οι συμμετέχοντες, τότε θα υπάρξει κλήρωση.

Τουρισμός για όλους: Χρήση του voucher και στην εστίαση

Το πρόγραμμα Τουρισμός για όλους 2022 θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher των 150 ευρώ θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση.

Την ανακοίνωση έκανε πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Πέρυσι για το πρόγραμμα απορροφήθηκαν 20 εκατομμύρια ευρώ. Φέτος, με απόφαση του Πρωθυπουργού το κονδύλι είναι αυξημένο κατά 10 εκατομμύρια ευρώ. Εύκολα, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, 200.000 δικαιούχοι -που βρίσκονται σε ανάγκη- θα μπορούν να κάνουν τις διακοπές τους, κάνοντας χρήση της άυλης ψηφιακής κάρτας την οποία και θα μπορούν να χρησιμοποιούν παντού: στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στο ξενοδοχείο, στο ταβερνάκι. Γιατί, για εμάς πρώτα από όλα βρίσκεται ο Έλληνας πολίτης».