ΕΛΛΑΔΑ

Χαμός στις παραλίες της Αττικής - «Βούλιαξαν» τα νότια προάστια

Χαμός στις παραλίες της Αττικής - «Βούλιαξαν» τα νότια προάστια
Ξεχύθηκε ο κόσμος στις παραλίες

Ο φωτογραφικός φακός του Newsbomb.gr κατέγραψε τους χιλιάδες Αθηναίους που ξεχύθηκαν στις παραλίες του Λεκανοπεδίου για μια ανάσα δροσιάς. 

Με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 36-37 βαθμούς, η κατάσταση στην πρωτεύουσα είναι απελπιστική, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

Όσοι κάτοικοι πήραν τώρα την καλοκαιρινή τους άδεια είναι οι τυχεροί, μιας και πολλοί είναι αυτοί που έφυγαν για τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τις υπόλοιπες περιοχές της επαρχίας αναζητώντας ανάσες δροσιάς και φυσικά ηρεμίας και ξεκούρασης.

Όσοι ωστόσο έμειναν στο κλεινόν άστυ, αναζητούν τη δική τους ανάσα στις παραλίες του Λεκανοπεδίου. Από νωρίς το πρωί οι πλαζ των νοτίων προαστίων είχαν κατακλυστεί από λουόμενους, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ όσο περνούσε η ώρα, οι πιο νέοι έπαιρναν τη σκυτάλη.

Ανάλογη εικόνα και στις παραλίες της ανατολικής Αττικής, με χιλιάδες λουόμενους να στήνουν ομπρέλες, ψάθες και πετσέτες και να βουτούν στα δροσερά νερά. Εξάλλου, πρώτες μέρες του Ιουλίου και να κάτσεις στο διαμέρισμα; Δεν γίνεται...

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το Newsbomb.gr:

Τι καιρό θα έχουμε την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η μέγιστη θα φτάσει τους 37 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.