ΕΛΛΑΔΑ

Πυροβολισμοί στα Κάτω Πατήσια

Περιπολικό
Νίκος Χριστοφάκης / Newsbomb.gr

Νεκρός έπεσε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια μετά από συμπλοκή με αστυνομικούς επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους - Τραυματίες δυο αστυνομικοί

Φωτογραφίες Νίκος Χριστοφάκης

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές το βράδυ του Σαββάτου (2/7), μετά από αιματηρή συμπλοκή που ξεκίνησε από τα Κάτω Πατήσια και κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους και η οποία είχε ως αποτέλεσμα ένα νεκρό -τον δράστη- και τρεις τραυματίες, δυο εκ των οποίων είναι αστυνομικοί.

Όλα ξεκίνησαν μετά από αναφορές για πυροβολισμούς στα Κάτω Πατήσια, όπου δυο οδηγοί διαπληκτίστηκαν για ασήμαντη αφορμή και είχε ως αποτέλεσμα ο ένας από αυτούς να τραβήξει όπλο να πυροβολήσει και να τραυματίσει σοβαρά τον δεύτερο.

Στη συνέχεια ο δράστης, αφού έκλεψε ένα διερχόμενο όχημα για να διαφύγει, τραυματίζοντας -πιθανότατα τον οδηγό του ή άλλον διερχόμενο πολίτη - πραγματοποίησε ληστεία σε βενζινάδικο των Κάτω Πατησίων.

Αμέσως από την ΕΛ.ΑΣ., εκδόθηκε σήμα για τον εντοπισμό του οχήματος, στο οποίο και έγινε μπλόκο από αστυνομικές δυνάμεις στους Αγίους Αναργύρους, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου ο δράστης δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.

Αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένοπλη συμπλοκή μεταξύ του δράστη και των αστυνομικών με αποτέλεσμα ο πρώτος να πέσει νεκρός από τα πυρά και δυο αστυνομικούς να τραυματίζονται ελαφρά, ο ένας στο πόδι και ο δεύτερος στο χέρι.