ΕΛΛΑΔΑ

Κάτω Πατήσια: Δολοφονικό ξεκαθάρισμα - Το προφίλ του 46χρονου και τα ερωτήματα

Αστυνομία Άγιοι Ανάργυροι
Σε βάρος του 46χρονου Αλβανού είχαν επιβληθεί εφτά φορές περιοριστικοί όροι
Newsbomb

Αίσθηση προκαλεί το προφίλ του 46χρονου και του 48χρονου που έπεσαν νεκροί στα Κάτω Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους, ύστερα από «βροχή» πυρών εν μέση οδώ

Το πιο βαρύ ποινικό παρελθόν το είχε ο 46χρονος που επέβαινε σε μηχανάκι και δέχτηκε πυρά από τον 48χρονο, με τον οποίο είχε ραντεβού στα Πατήσια για να λύσουν τις διαφορές τους.

Σε βάρος του 46χρονου Αλβανού είχαν επιβληθεί εφτά φορές περιοριστικοί όροι, με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να εκφράζουν ερωτήματα σε σχέση με το γεγονός ότι κυκλοφορούσε ελεύθερος.

Η τελευταία δικογραφία σε βάρος του είχε σχηματιστεί μόλις το τον περασμένο Μάιο, όταν κατηγορήθηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών -μαζί με τον 48χρονο που τον δολοφόνησε στα Πατήσια- για διακίνηση ναρκωτικών.

Μόλις εφτά μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 2021, ο 46χρονος είχε συλληφθεί για μικροποσότητα κοκαΐνης. Το Μάιο του 2020 είχε συλληφθεί για οπλοφορία και οπλοκατοχή, καθώς είχε πάνω του ένα όπλο Τοκάρεφ, ένα σουγιά και έναν μπαλτά. Τον Οκτώβριο του 2019 είχε συλληφθεί για κλοπές, ενώ το Μάιο του 2016 είχε κατηγορηθεί για εγκληματική οργάνωση που έκανε διακεκριμένες κλοπές. Τον Ιούλιο του 2015 είχε συλληφθεί ξανά για κλοπές, ενώ τον Ιανουάριο του 2013 για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Το Φεβρουάριο του 2016 είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή για κλοπές. Συνολικά του είχαν επιβληθεί εφτά φορές περιοριστικοί όροι.

Όσον αφορά στον 48χρονο που τον δολοφόνησε στα Πατήσια, είχε κατηγορηθεί ότι συμμετείχε στην ίδια εγκληματική οργάνωση στην οποία ήταν μέλος ο 46χρονος. Ο 48χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Τον Ιούνιο του 2017 είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε εντολή σε έναν μικρότερό του σε ηλικία άντρα να κλέψει για λογαριασμό του αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στη γυναίκα που επέβαινε στο ίδιο όχημα με αυτό του 48χρονου, είχε απασχολήσει 20 φορές τις Αρχές για τη νομοθεσία περί εκδιδόμενων προσώπων. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι το αιματηρό επεισόδιο του Σαββάτου ξεκίνησε όταν ο 46χρονος και ο 48χρονος έδωσαν ραντεβού στα Πατήσια για να λύσουν τις διαφορές τους. Τα προβλήματα στις σχέσεις τους πιθανότατα ξεκίνησαν μετά την πρόσφατη δικογραφία σε βάρος τους από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βορειοανατολικής Αττικής.

Σχετικές ειδήσεις