ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά τώρα: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση σε Σχηματάρι και Ηλεία

Φωτιά τώρα: Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα - Δύσκολη κατάσταση σε Σχηματάρι και Ηλεία
Τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μας
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Μαίνεται ο πύρινος κλοιός σε Σχηματάρι, Φωκίδα και Ηλεία - Σε ύφεση η πυρκαγιά σε Κάλαμο και Ζεφύρι - Νέο πύρινο μέτωπο στη Ζάκυνθο

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η χώρα με την Πυροσβεστική να αντιμετωπίζει πολλαπλά μέτωπα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μαίνεται η φωτιά στο Σχηματάρι και στο Σερνικάκι Φωκίδας ενώ συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στην Ηλεία από χθες το βράδυ.

Η φωτιά στον Κάλαμο είναι υπό έλεγχο ενώ νέο μέτωπο αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Ζάκυνθο.

Νωρίτερα ξέσπασε φωτιά και στο Ζεφύρι, η οποία ελέγχθηκε άμεσα.

Μαίνεται η φωτιά στο Σχηματάρι

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην πυροσβεστική καθώς εκδηλώθηκε μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με 106 πυροσβέστες, 22 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα και οχήματα ΟΤΑ.

Πληροφορίες από το σώμα της Πυροσβεστικής αναφέρουν ότι η εικόνα είναι καλύτερη.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας, τόνισε στο Newsbomb.gr πως εκκενώνεται το Δήλεσι και συγκεκριμένα ο οικισμός Αγίου Γεωργίου.

Παράλληλα, στάλθηκε μήνυμα του 112 στους κατοίκους, ώστε να προστατευτούν από τις φλόγες, δίνοντάς τους οδηγίες.

To Newsbomb.gr στη μεγάλη φωτιά στο Σχηματάρι

Συγκλονίζουν οι κάτοικοι στο Newsbomb.gr: Παλεύουμε με τα λάστιχα στα χέρια

«Μόνος μου, το λάστιχο ακόμα τρέχει, η πυροσβεστική δεν φάνηκε. Κάηκε το αυτοκίνητό μου, η βάρκα μου», είπε ένας απεγνωσμένος κάτοικος στην κάμερα του Newsbomb.gr.

«Στα δυόμιση μέτρα καιγόταν το σπίτι μου. Βγήκαμε με τα λάστιχα. Την ώρα που έγινε αυτό το σκηνικό με πήρε η γυναίκα μου και μου είπε ''έλα γρήγορα σπίτι, καιγόμαστε''», ανέφερε ένας άλλος κάτοικος.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο Σερνικάκι Φωκίδας

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι στο χωριό Σερνικάκι Φωκίδας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις ενισχύθηκαν. Επιχειρούν συνολικά 57 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα, 14 οχήματα και 5 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι κάνοντας δύσκολα το έργο κατάσβεσης της πυροσβεστικής.

Έγινε προληπτική εκκένωση της Μονής Προφήτη Ηλία.

Δεν υπάρχει εικόνα για το αν απειλούνται οικισμοί ενώ η φωτιά δεν είναι ακόμα σε ύφεση.

Καίγεται από χθες η Ηλεία

Φωτιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην Ηλεία σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χάβαρι.

Στην πυρκαγιά στην Αχαΐα, υπάρχει αναζωπύρωση στο ανατολικό μέτωπο της Βάλμης. Το μέτωπο άνοιξε και κατευθύνεται νότια. Θα δοθεί από το 112 προληπτική απομάκρυνση απ’ το χωριό Λάττα.

Αυτή την στιγμή επιχειρούν στην περιοχή 195 πυροσβέστες με 48 οχήματα και 8 πεζοπόρα τμήματα.

Μεγάλη αναζοπύρωση το μεσημέρι στη Βάλμη

Μεγάλη κινητοποίηση στην πυροσβεστική προκάλεσε αναζωπύρωση σε μια χαράδρα κοντά στη Βάλμη το χωριό το οποίο κινδύνευσε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Αχαΐα και λόγω των ανέμων πέρασε στην Ηλεία.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή στρέφουν τις φλόγες στο πευκοδάσος που δεν είχε καεί τη Δευτέρα.

Στην περιοχή ήδη κάνουν ρίψεις νερού αεροπλάνα Καναντέρ σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες. Παράλληλα συνδράμουν και επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής που είναι στην περιοχή από τη Δευτέρα.

Η πυρκαγιά μαινόταν όλο το βράδυ, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν ενώ με εντολή του 112, εκκενώθηκαν οι κοινότητες Βάλμη, Κότρωνα, Δαλαμπουρέικα και Καραγιαννέικα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Κάλαμο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας και στον Κάλαμο σε χαμηλή βλάστηση σε οικοπεδικό χώρο.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 20 πυροσβέστες και 8 οχήματα ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη.

Πυρκαγιά και στη Ζάκυνθο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το μεσημέρι της Δευτέρας και συγκεκριμένα λίγο μετά τις 16:00 καθώς ξέσπασε φωτιά στην Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή Καμπί.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο οποίος τόνισε ότι «η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ κοντά στην πυρκαγιά δεν βρίσκονται σπίτια».

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα, 16 πυροσβέστες και εναέρια μέσα από Άραξο, Κεφαλονιά και Άκτιο.

Φωτιά στο Ζεφύρι

Φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στο Ζεφύρι. Κινητοποιήθηκαν άμεσα 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος Πυρκαγιάς - επιπέδου συναγερμού Νο4 - για Τρίτη 5 Ιουλίου υπάρχει στην Αττική, τα Κίθυρα, τη Βοιωτία, την Εύβοια, την Κορινθία, την Αργολίδα, τη Λακωνία, την Ηλεία, την Αχαΐα, τη Σάμο, την Ικαρία, τη Χίο, τα Ψαρά και τη Λέσβο.

Σχετικές ειδήσεις