ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου στο «Άγιος Ανδρέας»

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου στο «Άγιος Ανδρέας»
Πάτρα: Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία με θύμα έναν 49χρονο
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, προκάλεσαν τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία με θύμα έναν 49χρονο

Τη διεξαγωγή κατεπείγουσας έρευνας για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Πάτρας "Άγιος Ανδρέας" στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 49χρονος προκειμένου να διερευνηθεί τι έγινε και να αποδοθούν άμεσα ευθύνες ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο 49χρονος το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου έφτασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε δυνατούς πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Λίγα μέτρα έξω από το Νοσοκομείο ο 49χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας…», αναφέρουν μέλη της οικογένειας του 49χρονου, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για έλλειψη ανθρωπιάς και ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα.

O ατυχος 49χρονοςPelop.gr

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο 49ρονος ζαχαροπλάστης Θεόδωρος Νεμουτιάνος ζητούσε από τους γιατρούς του νοσοκομείου να του δώσουν κάτι για να σταματήσει ο πόνος που ένιωθε στην πλάτη αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι γιατροί φέρονται να ήταν ανένδοτοι λέγοντας στα δύο αδέλφια να πάνε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο επειδή το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» δεν εφημέρευε.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο 49χρονος είπε στον αδερφό του πώς έφθασε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», τι είπε στους γιατρούς. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός του οδηγούσε ο 49χρονος ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα.

Τι απαντά το νοσοκομείο

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε στο pelop ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Θεοδωρόπουλος ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι' αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το Νοσοκομείο μας».

Σχετικές ειδήσεις