ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής – Διαφυγή από τον καύσωνα ψάχνουν οι Αθηναίοι

παραλίες αττική
Γεμάτες οι παραλίες της Αττικής.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Καύσωνας: Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας από το πρωί της Κυριακής (24/7) ξεχύθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής αναζητώντας μερικές ανάσες δροσιάς.

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το κύμα καύσωνα που «χτυπά» και την Ελλάδα, όπως συμβαίνει την τελευταία εβδομάδα και με την υπόλοιπη εβδομάδα. Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η αποπνικτική ατμόσφαιρα στον αστικό ιστό, οδήγησε τους κατοίκους του λεκανοπεδίου στο να βγουν στις παραλίες και να αναζητήσουν στη θάλασσα λίγη δροσιά!

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr από το παραλιακό μέτωπο της Αττικής είναι ενδεικτικές του πόσο «διψούσαν» για μια βουτιά οι κάτοικοι της Αθήνας.

Στην παραλία Καβούρι της Βουλιαγμένης επικρατούσε από νωρίς το αδιαχώρητο, με τους λουόμενους να αναζητούν δροσιά στη θάλασσα και στις ομπρέλες, απολαμβάνοντας στιγμές ξεγνοιασιάς στην καρδιά του καλοκαιριού…

Στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή 24/07 καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας. Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 C θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια ανθρώπων ενώ θερμοκρασίες 39 έως 43 C θα βιώσουν περίπου 630.000 ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (πχ λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.